Norveç'te 2011'de toplu katliam yapan Breivik'in mahkemesi sona erdi
Norveç’te şartlı tahliye talebi için 18 Ocak'ta mahkemeye çıkarılan faşist Anders Behring Breivik’in mahkemesi 20 Ocak günü sona erdi.
![Norveç'te 2011'de toplu katliam yapan Breivik'in mahkemesi sona erdi](https://www.evrensel.net/upload/dosya/202628.jpg)
Anders Behring Breivik | Fotoğraf: Wolfmann/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo
Norveç’te şartlı tahliye talebi için 18 Ocak'ta mahkemeye çıkarılan faşist Anders Behring Breivik’in mahkemesi 20 Ocak günü sona erdi.
Davanın son günü olan üçüncü günde savcı Hulda Karlsdottir, on yıl önce Breivik aleyhindeki kararı okuyarak başladı. Savcı sanığın niyetinin hükümet mahallinde ve Utøya adasındaki herkesi mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmek olduğunu açıkladı: “Sanık, siyasi mücadelesini duvarlar ardında sürdüreceğini ifade etti. Cezasını çektikten sonra, sanık muhtemelen hala çok sayıda ve çok acımasız cinayetler işleme yeteneğine ve isteğine sahip olacaktır. Hemen söyleyelim: Savcılığın net görüşüne göre Breivik'in şartlı tahliye talebi kabul edilmemelidir” dedi.
Daha sonra Breivik'in avukatı Øystein Storrvik, mahkemeden Breivik'in şartlı tahliye edilmesini talep etti.
Mahkeme kararını daha sonra verecek.
Evrensel'i Takip Et