22 Ocak 2022 11:30

ABD, Ukrayna’ya mühimmat gönderdi

ABD, Ukrayna'ya mühimmat da dahil 200 bin pounluk "yardım" gönderdi. ABD’nin Kiev Büyükelçiliği, sevkiyatın "artan Rus saldırganlığı karşısında" yapıldığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD’nin Kiev Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden tarafından Ukrayna'ya yönlendirilen "yardımın" ilk sevkiyatının ülkeye ulaştığı bildirildi.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, sevkiyatın mühimmat da dahil 200 bin pounda yakın tutarda olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sevkiyat -ve 2014'ten bu yana 2,7 milyar ABD doları- artan Rus saldırganlığı karşısında ABD'nin Ukrayna'ya savunmasını güçlendirmesine yardım etme taahhüdünü gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüğü Ned Price da sevkiyata yönelik yaptığı açıklamada, “ABD, Ukrayna'ya geçen yıl, şimdiye kadarki herhangi bir yıldan daha fazla güvenlik yardımı sağladı. Geçen yıl, Ukrayna'ya 650 milyon dolarlık savunma ekipmanı ve ilgili hizmetler taahhüt ettik” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de kaloriferlerin yanmaması öğrencilerin tepkisine yol açtı

SONRAKİ HABER

EMEP: Sezen Aksu’yu hedefe koymaktaki amaç; yoksul halkı bölmek, çatıştırmaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa