23 Ocak 2022 12:01

Uğur Mumcu anılıyor

1993 yılında katledilen Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

24 Ocak 1993 günü, arabasına yerleştirilen bombayla katledilen Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ankara'da yapılacak tören Uğur Mumcu’nun katledildiği Uğur Mumcu Sokak’ta yapılacak. Siyasi parti ve kitle örgütleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilecek anmada her yıl olduğu gibi Mumcu'nun katledildiği yere karanfiller bırakılacak. Mumcu ayrıca birçok ilde yapılan etkinliklerle anılacak.

“ZULME DİRENEN, KALEMİNİ SATMAYAN GAZETECİLER VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada zulme direnen, kalemini satmayan gazetecilerin var olmaya devam edeceğini belirterek; “Bombalı saldırıyla aramızdan koparılan araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, gerçeklerin peşinde, laik Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle araştıran, soran, sorgulayan, üreten, karanlık güçlerce katledilen bu ülkenin kıymetli aydınlarının yeri doldurulamayacak, anıları silinmeyecek, katillerinin ve azmettiricilerinin izi kaybettirilemeyecek” dedi.

Mumcuların mirasını devralan araştırmacı gazetecilerin demokrasi ve adalet bayrağını taşımaya devam ettiğini ifade eden Karaca; “Bugün, ifade ve düşünce özgürlüğüne tahammülü olmayanların söylemlerinden, hukuksuzluğa sığınan girişimlerinden beslenenler; onurlu ve dimdik gazetecilere baş eğdiremeyeceğinden habersiz korku iklimi yaratmaya ve kutuplaşmaya, toplumsal barışı, hak ve özgürlükleri tehdit etmeye hizmet ediyor. 24-31 Aralık Adalet ve Demokrasi Haftası’nda suikastlerle, bombalı saldırılarla yaşam hakkı elinden alınan aydınlarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SETBİR, süt ve et üreticisi işletmelerin enerji kısıntısından muaf tutulmasını istedi

SONRAKİ HABER

Yusuf Akın için ‘yaşam hakkı ihlali’ kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa