23 Ocak 2022 16:24

Denizli’de Bereket Jeotermal, Sarayköylüleri kış günü mağdur etti

Denizli Sarayköy'de jeotermal enerjiyle ısınan halk yüksek faturalardan şikayetçi ederken bu kez de sık sık yaşanan arızalar nedeniyle soğuk kış gününde mağdur oldu.

Fotoğraf: AmadeusResources firması

Paylaş

Denizli Sarayköy ilçesinde jeotermal enerji ile ısınan halk yüksek faturalardan şikayetçiyken bir de arızalar nedeniyle mağdur oldu.

Bereket Jeotermal Enerji Üretim A.Ş tarafından abonelere gönderilen mesajda arıza olduğu belirtilerek şirketin aranmaması istendi.

Sarayköylüler 2017 yılında da 600 lira 1200 lira arasında değişen faturalara isyan etmiş, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve şirket yetkilileri ile görüşmüştü. O dönemde 'Bereket Jeotermal Enerji Şikayet' adında bir Facebook grubu kuran jeotermal mağdurları bu yıl da arızalardan şikayetçi. Onlarca jeotermal abonesi kış günü yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Evde bebeği olduğunu söyleyen Ahmet Utaş, "Eve gireceğim ev buz gibi. Hadi dün patlak vardı bugün ne oldu?" diye sordu.

"KIŞ GÜNÜ MİLLETİ REZİL EDİYORLAR"

12 ayın 4 ayı sıcak su kullanıldığını ifade eden Onur Ünsal ise, "O da her gün patlıyor, arızalanıyor. Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Benim yaktığım elektrikli ısıtıcı veya klimanın parasını ödeyecekler mi? 150 kw'ı geçince fatura ikiye katlanıyor. Bu kış gününde milleti rezil ediyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kimi yurttaşlar CİMER'e şikayette bulundu. Arıza hattına ulaşamadığını söyleyen yurttaşların yanı sıra ulaşıp 'arıza var' yanıtı alanlar da oldu. Ocak 2021'de benzer arızalar olduğunu hatırlatılırken, evde yaşlı hastası, çocuğu olanlar da kesintiden şikayetçi olduklarını belirtti.

Şirket ise abonelere attığı mesajda, "Ana isale hattında oluşan patlak nedeniyle ısı merkezine su gelişi durdurulmuştur. Şehir hattı sistemi kendi içinde çalışmaya devam etmektedir. Onararak en kısa sürede suyun transferine devam edilecektir. Sıcaklıklarda düşüş yaşanacaktır. Lütfen arızayı aramayınız" ifadelerine yer verdi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

20 barodan ortak çağrı: Aysel Tuğluk serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Ahmet Murat Aytaç: Dinsel taassubun arkasında, kamu kültürünün enkazını görüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa