24 Ocak 2022 08:25

Trendyol kuryeleri eyleme başladı: Adil ücretlendirme istiyoruz

Trendyol'da çalışan yüzlerce kurye, yüzde 11 oranındaki sefalet zammını protesto etti. Kuryeler adil ücretlendirme talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Trendyol şubelerinde dağıtım yapan araçlı kuryeler, 2022 yılı için yapılan ve mart ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 11 oranındaki ücret artışını protesto etmek için kontak kapattı.

Kocaeli İnterteks Uluslararası Fuar Alanı’nda araçlarıyla birlikte toplanan yaklaşık 50 kurye açıklama gerçekleştirdi. Türkiye'nin en önde gelen internet pazarlama ağı Trendyol Express'te yıllardır tüm olumsuz hava koşullarına rağmen 7/24 çalıştıklarını belirten kuryeler; “Görevimizi yaparken bazı arkadaşlarımız iş kazalarında ölüyor veya yaralanıyor. Kendi hayatlarından ödün veren tüm Trendyol Express kargo dağıtıcıları tüm olumsuz çalışma koşullarına rağmen görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Çalışanlar ailelerini geçindirebilmek için canı pahasına tüm olumsuzlukları göze alırken Trendyol son yaptığı kargo taşımacılığı ücret artışlarında adil olmayan bir ücretlendirmeye gitmiştir” dedi.

MEVCUT KOŞULLAR DİKKATE ALINARAK YENİ ZAM İSTİYORUZ

TÜİK’ in enflasyon rakamlarına ve temel tüketim malzemelerine gelen zamlara dikkat çekilen açıklamada “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle halkımız da güçlükle yaşamlarını sürdürürken Trendyol ise her yıl rekor büyüme rakamlarına ulaşıyor. Büyümesine en büyük katkıyı sağlayan Trendyol Express dağıtıcılarına ilan edilen yüzde 11'lik zammın ülkedeki mevcut koşullara göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. En yakın zamanda Trendyol'un bu talebimize karşılık vermesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kuryeler İstanbul Maslak’ta işverenle gerçekleşecek toplantı sonucuna göre yarından itibaren iş bırakacaklarını duyurdu.

İSTANBUL'DA GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE TOPLANILDI

İstanbul'da ise Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel müdürlük binası önüne giden kuryeler “Yönetim nerede, emekçiler burada” sloganları attı.

TUİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 36.08, bağımsız iktisatçılardan oluşan ENAG’a göre ise yüzde 82.65’ken kuryelere yüzde 11 oranında zam dayatılıyor. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş'a Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

RTÜK'ten Tele1'e Sedef Kabaş, FOX'a Selçuk Tepeli cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa