2 Ocak 2013 15:04


Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İzmit Belediye İş Hanı önünde bir araya gelerek, Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan 12 kişinin dün gözaltına alınmasını protesto etti. HDK, KESK ve Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra Doç. Dr. Yücel Demirer ile çok sayıda öğrencinin katıldığı eylemde, "AKP'nin valisi buyuruyor duyma görme yürüme sus" pankartını açan grup, ağızlarına siyah bant çekerek oturma eylemi yaptı. Ardından pankartı yırtan grup, "AKP'ye direnen üniversite öğrencileri yalnız değildir", "Susmayacağız direneceğiz" pankartı açarak, "Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz, "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

'DERHAL SERBEST BIRAKIN'

Grup adına açıklama yapan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Akın Şişman, Türkiye'yi savaş politikalarıyla yüz yüze bırakan AKP'nin sıkıştıkça saldırının dozunu arttırdığını ifade etti. AKP'nin kendisine muhalif olan tüm kesimleri susturmanın peşinde olduğunu belirten Şişman, "Rejimi kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandıran, devletin tüm kurumlarını neredeyse kontrol altına almayı başaran AKP hükümeti, sokak muhalefetini kontrol altına almaya çalışıyor. Onuruna sahip çıkan öğrencilere, akademisyenlere, kadınlara, eşit yurttaşlık haklarına sahip çıkan Kürtlere, Alevilere saldırmasının sebebi de budur. Emek ve Demokrasi Platformu olarak üniversite öğrencilerine yönelik baskı, sindirme ve gözaltı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Doç. Dr. Yücel Demirer ise, öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Bir ülkenin gençleri hepimizden cesur ve yaratıcıdırlar. Öğrencileri itip kakan iktidarların sonlarının iyi olmadığını Türkiye Cumhuriyeti tarihi bize gösterdi. Yine öğrencilerim gözaltına alındı. Muhtemelen aylarca tutuklu kalacaklardır. Gençlerin enerjilerini siyasi malzemelerinize alet etmeyin" diye belirtti. (Kocaeli/DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi