25 Ocak 2022 07:30

İstanbul'da kar halleri de vurdu, "Yüzde 20 zam söz konusu"

İstanbul'da kar yağışı sonucu TEM otoyolunun kapanması ve şehre giriş çıkışların kapatılması gıda fiyatlarına da yansıdı. Hallerdeki gıda fiyatlarına yüzde 20 zam geldi.

Fotoğraf: Esmer Geçal/AA

Paylaş

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonucu TEM otoyolunun kapanması, şehre Trakya'dan giriş ve Anadolu'dan çıkışların kapatılması gıda fiyatlarına yansıdı. Hallerdeki gıda fiyatlarına bu süreçte yüzde 20 zam geldi.

İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, hallerdeki durumu Halktv'den Hava Asal'a anlattı. Günaydın, "Sebze İstanbul'a dışarıdan geliyor. İstanbul'a giriş yollarının açılması gerekiyor. Kar esaretinin devam etmesi durumunda son çare olarak Atatürk Havalimanı'nın kullanılabilir" dedi.

Günaydın, aksamanın fiyatlara yansımasına dair "Gıda ürünlerinin tedariğinde bir aksama olması durumunda bu aksamalar fiyatlara yansıyor. İstanbul'a gıda girişinde yaklaşık 24 saatlik bir kesinti oldu. Bu süre uzamazsa kısa zamanda normale döneriz. İstanbul'da haller ellerinde olanı veriyor. Dün itibarıyla hale mal girişi olmadı. Bu nedenle mal miktarı ve çeşidi az, fiyat düzeyi de yüksek"  dedi.

Gökhan Günaydın şöyle devam etti:

"Fiyatlardaki artış ürününe göre değişiyor. Ancak yüzde 15 ve ya 20 civarında bir artış söz konusu. Şu an Gürpınar'a hem deniz hem de kara yolu ile ulaşım sağlanıyor. Balık bol. Balık konusunda vatandaşa sebzeye oranla daha az bir olumsuzluk yansıyacaktır."

"B PLANI YOK"

Günaydın sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kent nüfusu nedeniyle kendi üretimine yetmiyor ve dışarıdan gıda ürünü gelmesi gerekiyor. Gıda zincirindeki 3 günü aşan aksamalar İstanbul'da çok hızla hissedilir. 24 saatlik aksamayı absorbe edebiliriz. Şu an İstanbul genelindeki ana yolların tamamı açık. Fakat meteorolojinin dediği gibi uzun süre kenti esir alırsa şehrin bir B planı yok. Gıda ürünü gelmek zorunda. Eğer şehre karayolu ile ürün gelmezse geriye tek seçenek havayolu kalıyor. Allah'tan Atatürk Havalimanı açık. Ama ona gerek kalmayacağını umuyoruz." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kontak kapatan Trendyol kuryeleri: Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız!

SONRAKİ HABER

Karaismailoğlu ve Soylu'dan İstanbul'daki karla ilgili açıklamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa