25 Ocak 2022 11:48

Tutuklu yakınları adalet nöbeti 71. gününde: Özgürlüklerini istiyoruz

Adalet nöbeti eyleminin 71’inci gününde Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapan tutuklu yakınları tutukluların taliyelerini istediklerini belirterek, kanunların yerine getirilmesini talep etti

Fotoğraf: Mahsum Kara/Evrensel

Paylaş

Tutuklu yakınları, Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutuklularla ilişkin Diyarbakır Barosunda başlattıkları Adalet Nöbeti eyleminin 71'inci gününde, Koşuyolu Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Remziye Tosun ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. “Bijî berxwedana zindanan” ve “Ölüm istemiyoruz, yaşamı savunuyoruz” sloganları atılırken hasta yakınları tutukluların fotoğraflarını taşıdı.

HASTA TUTUKLULARIN DURUMU HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

Açıklamada söz alan tutuklu yakınlarından İnci Güler, “Hasta ve infazlarını tamamlayan tutukluların özgürlüğünü istiyoruz. Hasta tutukluların durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezalarını tamamlamalarına rağmen içeride tutuluyorlar. Bırakılmalarını istiyoruz. Hepinizden destek istiyoruz. Bir anne olarak dayanamıyoruz. Kanunların yerine getirilmesini ve adalet istiyoruz” dedi.

BİZ YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Bir diğer tutuklu yakını Herdem Mervani ise “2 ayı aşkın bir süredir Adalet Nöbeti’ni sürdürüyoruz. Tutukluların hem evrensel hem de hukuki hakları var. Özellikle Adalet Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz tutuklu yakınlarımızı bırakın. Her geçen gün durumları daha da kötüye gidiyor. Cezaevinden her tabut çıktığında o gün bizim için yas günü oluyor. Bu sesimize sahip çıkılmalı. Bir gün bile geçmeden tutuklular serbest bırakılmalı” dedi.

Tutukluların durumundan kaynaklı olarak endişeli olduklarını belirten Mervani, “Tutuklu aileleri olarak cezaevlerinden tabutların çıkmasını istemiyoruz. Bunu talep etmek bizim en doğal hakkımız. Hasta tutuklu babama sahip çıkmak benim en doğal hakkım. Biz yaşamı savunuyoruz” şeklinde konuştu.

ADALET VE HUKUKUN YENİDEN KURULMASI İÇİN SESİMİZ YÜKSELECEK

Tutuklu yakınlarından sonra açıklamada söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise şunları söyledi: “Tutukluların talepleri karşılansın. Her geçen gün AKP-MHP iktidarının baskı, hukuksuzluk ve vicdansızlığı artıyor. Her geçen gün cezaevlerindeki durum daha da ağırlaştırılıyor. Cezaevlerinde yürütülen politikaların kaynağını, tecritten alıyor. Bu tecrit Türkiye'ye dağılmış durumda. Bu tecridin kırılması için, bizim tecridin kaynağını aldığı yerden kırmalıyız. Tecrit cezaevlerinden yükseliyor. Ancak cezaevlerinde direniş de büyüyor. Bu tecridin kırılması için, adalet ve hukukun yeniden kurulması için sesimiz yükselecek. Ailelerimizin nöbet eylemi başarıyla sonuçlanacak. Ailelerin talepleri meşru ve demokratik talepler. İnsancıl talepler. Biz de elimizden gelene kadar, bu talepler karşılanana kadar mücadeleyi büyüteceğiz.”  

Yapılan konuşmaların ardından kitle 10 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başpınar OSB'de elektrik kesintileri başladı hak gaspları arttı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan partisine Sedef Kabaş için talimat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa