26 Ocak 2022 07:36

İGA, İstanbul Havalimanı'nda çöken bina için "Bizimle ilgisi yok" dedi

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, kar yağışı sonucu çatısı çöken binanın kendilerine ait olmadığını, inşaatının THY tarafından İspanya merkezli bir şirkete yaptırıldığını söyledi.

Ekran görüntüsü: DHA

Paylaş

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, kar yağışı sonucu çatısı çöken Türk Hava Yollarına (THY) ait kargo binasına dair açıklama yaptı. Binanın kendilerine ait olmadığını belirten İGA, inşaatının da THY tarafından İspanya merkezli bir şirkete yaptırıldığını söyledi.

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkilemiş, birçok sefer durdurulmuştu. İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet veren tesisin çatısı kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çökmüş, bir kişi enkaz altında kalmıştı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir" demişti.

Havalimanı işletmecisi ​İstanbul Grand Airport (İGA), olayla ilgili açıklama yaptı. Binanın kendilerine değil THY'ye bağlı Turkish Cargo'ya ait olduğunu belirten İGA'nın açıklaması şöyle:

"İstanbul Havalimanı sınırları içinde bulunan ve çatısı çöken geçici kargo binası, işletmemize ait olmayıp THY'ye ait Turkish Cargo geçici hizmet binasıdır. Terminale 6 km uzaklıkta bulunan binanın inşaatının yapımı İGA ile ilişkisi bulunmayıp, söz konusu bina İspanyol bir firma tarafından yapılmıştır."

İHALESİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

İstanbul Havalimanı'nda yer alan THY kargo binası için 2018 yılında "ivedi" ihale açılmıştı.

İhalenin, "doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" durumlarında uygulanan "pazarlık usulü" ile yapılması tartışmalara neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'ndan balıkçıdaki fotoğrafıyla ilgili açıklama: MOBESE ile izlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa