31 Ocak 2022 13:26
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ocak 2022 21:28

Elektrik tarifeleri yeniden düzenleniyor | Aylık kw, 150'den 210'a, günlük kw 5'ten 7'ye çıkarıldı

Elektrik tarifeleri yeniden düzenlendi. Erdoğan: En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata, aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

Fotoğraf: Cem Şan/AA 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, tepki çeken elektrik faturası zamlarına dair yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu.

Erdoğan, elektrik faturalarında yaşanan artışlara dair "Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının iki kat hatta üç kat arttığı şikayetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayından sarf edilecek elektriğin faturası bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir" dedi.

ZAM TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Asgari ücretin açıklanmasından 15 gün sonra elektrik faturalarında kademeli tarifeye geçilmiş ve ilk kademe dört kişilik bir hanenin ortalama tüketiminin çok altında olan aylık 150 kilovat olarak belirlenmişti. İlk kademeye yüzde 52, ikinci kademeye ise yüzde 127 oranında zam yapılmıştı. Bunun sonucu olarak asgari tüketim olan 230 kilovatsaat tüketimin faturaya yansıması 210 liradan 370 liraya yükselmişti.

Sosyal medyada zamlı faturalarını paylaşan yurttaşlar, fiyat artışına tepki göstermişti. Çeşitli illerde de "Elektrik zamları geri alınsın" talebiyle eylemler düzenlenmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kerestecioğlu, zaman aşımına 7 ay kalan Musa Anter davası hakkında önerge verdi

SONRAKİ HABER

The Guardian: Sahte pasaport şebekesi IŞİD’lileri Türkiye üzerinden Avrupa ve ABD’ye taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa