04 Şubat 2022 10:55

260 gün süren Bel Karper grevi sona erdi

260 gün süren Bel Karper grevi anlaşma ile sonuçlandı. 4 işçinin işe geri alınmadığı bilgisi alınırken, sözleşmenin nasıl sonuçlandığına dair şimdiye kadar bir açıklama gelmedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tekirdağ Çorlu'da eritme peynir üretimi yapılan Bel Karper'de 260 gün süren grev anlaşmayla sonuçlandı.4 işçinin işe geri alınmadığı bilgisi alınırken, sözleşmenin nasıl sonuçlandığına dair şimdiye kadar bir açıklama gelmedi.

Fransız gıda tekeli Bel Grup bünyesinde Çorlu’da eritme peynirleri üreten fabrikasında 6 yıldır süren hukuk sürecinden sonra Tekgıda-İş TİS yetkisi almıştı. TİS yetkisini tanımayan Bel Karper patronu ise hiçbir sözleşme toplantısına katılmadığı gibi pandemi döneminde sendika temsilcisini Kod-29’dan işten atıp 12 işçiyi ise ücretsiz izine çıkarmıştı. Fabrika önünde direniş başlatan işçiler ücretsiz izne çıkarılan arkadaşları geri dönünce işe başlamışlardı. TİS sürecinde anlaşmaya varılamayınca grev kararı alan Tekgıda-İş 17 Mayıs 2021’de grev uygulamasını başlatmıştı. 260 gün süren grev süresince çeşitli müdahalelere uğrayan Bel Karper işçileri defalarca gözaltına alınmış, Valilik önünde yaptıkları eylemde de yaka paça karakola götürülmüştü. Fabrika yönetiminin grev kırıcılarını fabrikaya girmelerini engelleyen işçiler 260 günün ardından grevi sonlandırdı.

Tekgıda-İş “Bel Karper grevi başarı ile sonuçlanmıştır, içeriği bir gün sonra paylaşılacak” demesine rağmen şimdiye kadar bir açıklama gelmedi. İşçilerden aldığımız bilgiye göre 4 işçi ise işe geri alınmadı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de donarak yaşamını yitiren 19 mültecinin cansız bedeni Adli Tıp Kurumunda

SONRAKİ HABER

Aliağalı kadınlar, çocuklar için yarıyıl şenliğinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa