05 Şubat 2022 10:17

Tuzla'da özel bir klinikte hastanın özel fotoğraflarını çeken kişi serbest bırakıldı

Tuzla'da annesine ait özel bir klinikte hastanın özel fotoğraflarını çeken kişi serbest bırakıldı. Savcılığın şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz ettiği öğrenildi. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Tuzla'da özel bir kliniğe iğne yaptırmak için gelen kadının özel fotoğraflarını çektiği belirlenen Taha E.O. (21) gözaltına alındı. Savcılık şüpheliyi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk ederken, şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz ettiği öğrenildi. 

DHA'da yer alan habere göre 3 Şubat günü Tuzla'da bulunan özel bir klinikte Taha E.O. annesine ait olan klinikte iğne tedavisi gören 19 yaşındaki bir kadına kliniğe gelince iğne yapabileceğini söyledi. Taha E.O. aşı yaptığı genç kadının haberi olmadan özel fotoğrafını çekti. 

Kadınlar birlikte hastaneye giden ve aşı kabinin dışında bulunan erkek arkadaşı yerdeki fayansın yansımasından Taha E.O'nun fotoğraf çektiğini gördü. Durumun polis ekiplerine haber verilmesi üzerine Taha E.O. gözaltına alındı. 

FOTOĞRAFI ÇEKTİĞİNİ KABUL ETTİ

Taha E.O. emniyetteki ifadesinde “Sağlık meslek lisesi mezunuyum. Hemşire diplomam da var ancak Pendik'te bulunan restoranımızda çalışmaktayım. Ara sıra Tuzla'da bulunan ve anneme ait olan özel bir klinikte anneme yardımcı olmaktayım. Olay tarihinde sağlık kabininde bulunuyordum. Saat 21.00 sıralarında annemle dışarıda sigara içerken söz konusu kişiler geldi. Anneme iğneyi benim yapabileceğimi söyledim" şeklinde konuştu. Taha E.O. iğne yapacağı sırada şikayetçi kadının fotoğrafını çektiğini ifadesinde kabul etti. 

SAVCILIK TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli burada savcıya ifade verdi. Savcılık şüpheliyi, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

HAKİMLİK SERBEST BIRAKTI, SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın tutuklama talebini reddederek ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi. Savcılığın ise şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz ettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasta mahpuslar: Esirgenen ‘takdir’, bitmeyen işkence

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19'a yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa