08 Şubat 2022 08:58
Son Güncellenme Tarihi: 08 Şubat 2022 20:06

Gürteks’te eylem sona erdi, işçiler işbaşı yaptı

Antep'te düşük zam dayatmasına karşı iş bırakan GÜRTEKS işçilerin başlattığı eylem, patronun oyunuyla sonlandı.

Fotoğraf: Mesut Baylav/Evrensel

Paylaş

Antep'te Başpınar OSB’de bulunan Gürteks’te düşük zam teklifine karşı işçilerin başlattığı eylem, patronun oyunuyla sonlandı. Dışarıda bekleyen işçilere, talepleri olan 5500 liranın kabul edildiği söylendi. İşçiler içeri girip işbaşı yaptıktan sonra 5200 lira aylık, 200 lira devam priminin halen geçerli olduğu bildirildi. Evrensel’e konuşan işçiler, bu durumun sebebinin örgütsüzlük olduğunu aktardı.

“AYLIKLARIMIZ BİLE YATMADI”

24 saat aç beklediklerini, aylıklarının bile yatırılmadığını söyleyen bir işçi, “Amirler geldi, yemeğinizi yiyin sonra yine konuşursunuz, patron 5500 lirayı kabul etti dedi. Bizim de açlığa dayanacak gücümüz kalmamıştı. İçeri girdik, işbaşı yaptık bize dediler ki 5200 artı 200 devam primi” dedi.

“BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREK”

Bir işçi, müdürün, içeri girildikten sonra kendilerine ‘100 lira için patronu ikna ederim. Siz bize iyilik yaptınız. Biz de halledeceğiz’ dediğini söyledi. Bugün kazanım elde edilmemiş gibi görünse de neyi eksik yaptıklarını öğrendiklerini söyleyen işçiler, “Bundan sonra daha dikkatli davranacağız. Ağız birliği yapacağız. Patronlar kendi aralarında ağız birliği yapmış bizim de yapmamız gerek. Örgütsüzdük, dağınıktık. Birliğimizi güçlendirmemiz gerek” diye konuştu.

Gürteks yönetimi işçilere dün, 5200 lira artı 200 lira devamsızlık primi önermişti. Bunu kabul etmeyen işçiler 5500 lira net maaş ve ayrıca iki bayramda 10'ar yevmiye ikramiye istemişti. 

TÜRKMEN: GÜRTEKS TEKSTİL İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ YALNIZ KALMAMALIDIR

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve üyeleri iş bırakan işçilerin yanında bekleyişlerini sürdürmüş, Türkmen yaptığı açıklamada "Gürteks işçilerinin kazanımı, diğer tekstil fabrikalarına da örnek olacaktır. O yüzden Gürteks Tekstil işçilerinin direnişi yalnız kalmamalıdır. Bu vesileyle BİRTEK-SEN olarak Antep'te insanca yaşayacak bir ücret isteyen bu işçilerin ekmek kavgasına destek olmak isteyen çevrelere dayanışma çağrısı yapıyoruz" demişti.

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Tarhan Gürhan: Günlükten daha otobiyografik olan başka bir tür yok

SONRAKİ HABER

Anayasa Hukukçuları yanıtladı: 3. kez adaylık Anayasa'ya aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa