08 Şubat 2022 10:39

Adana’da iş bırakan sağlık emekçileri şehir hastanesinde bir araya geldi

Adana'daki sağlık emekçileri de Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi talepleriyle iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'daki sağlık emekçileri de Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi talepleriyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi, Çukurova ve Seyhan Devlet Hastaneleri ile Adana Şehir Hastanesinde çalışan emekçiler iş bıraktı. İşyerleri önlerinde bir araya gelen emekçiler Balcalı Hastanesi ve ardından Şehir Hastanesi Başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme Adana Tabip Odasının çağrısıyla SES, Dev Sağlık-İş, Genel Sağlık-İş, Adana Eczacılar Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Aile Hekimleri Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği de katıldı.

“EMEKLİLİĞE YANSIYAN YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNDE BİR ÜCRET”

TTB İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, sermayeye değil sağlığa bütçe ayrılmasını istediklerini ifade etti.

Ökten, taleplerini şu şekilde dile getirdi:

“Tüm sağlık emekçilerine insanca yaşamaya olanak veren, emekliliğe yansıyan yoksulluk sınırı üzerinde temel ücretin verilmesi; eğitim durumu, hizmet yılı, mesleki risk gibi faktörler ile ücret skalasının belirlenmesini; etkili ve caydırıcı yeni bir sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkarılması, güvenli işyerlerinin oluşturulmasını, Kovid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesini istiyoruz.”

"DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Balcalı Hastanesi önünde yapılan açıklamada konuşan SES Adana Şube Yöneticisi Erhan Öksüz, “Bugün daha güçlüyüz, çünkü 15 Aralık’ta birlikte olduğumuzda sağlık hizmetlerini nasıl durdurabileceğimizi; birbirimize inandığımızda, birlikte mücadele ettiğimizde nasıl daha güçlü olduğumuzu gördük. 'Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, özlük haklarımıza, halkın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz; emek bizim, söz bizim' diyerek bugüne kadar yaptığımız eylemlerde sesimize kulak asmayan, taleplerimizi görmezden gelen Sağlık Bakanlığına karşı bugün bir kez daha g(ö)revdeyiz” dedi.

Sağlıkçıların da geçinemediğini ifade eden Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Ahmet Suntur, koruyucu sağlık hizmetleri yerine çok kışkırtılmış sağlık talebi yaratan tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunulduğu sistemde nitelikli sağlık hizmeti verilemezken, katkı-katılım payları ile ekonomik krizin derinleştiği koşullarda yurttaşın cebinden giderek daha fazla para çıktığını, sağlık sisteminin tüm yükünü çeken sağlık emekçilerinin ise emeklerinin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklendiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşsiz kaldık mı korkusuyla okula gitmek istemiyoruz

SONRAKİ HABER

İstanbul’da iş bırakan sağlıkçılar Çapa’da buluştu | Bıçak kemiğe dayandı, sağlıkçıları dinleyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa