08 Şubat 2022 14:21

Gaziantepspor işçileri alacakları için eylemlerine devam ediyor

Kapanan Gaziantepspor’dan tazminatını alamayan işçilerin eylemi sürüyor. İşçiler AKP il binası önünde oturma eylemine başladı.

Fotoğraf: Gaziantepspor işçileri

Paylaş

2017’de kapanan Gaziantepspor’dan tazminatını alamayan işçiler eylemlerini sürdürüyor. Daha önce Büyükşehir Belediyesi ve Valilik önünde eylemler yapan işçiler AKP il binası önünde oturma eylemine başladı. İşçiler, ellerinde mahkeme kararının olduğunu ve haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“İSTESELER SORUNU ÇÖZERLER”

Oturma eyleminden önce AKP il başkanı Eyüp Özkeçeci ile görüştüklerini belirten işçiler, Özkeçeci’ye, istense bu işin çözülebileceğini söylediklerini aktardı. Kulübün eski yöneticilerinin her birinin bir işçinin tazminatını karşılayabileceğini söylediklerini belirten işçiler, “Biz Eyüp Özkeçeci’ye istense bu işin çözülebileceğini, eski yöneticilerin ya da Valinin bu işi halledebileceğini söyledik. Kendilerinin de bu işi çözebileceğini söyledik. 8 Milletvekilleri, 3 belediyesi, 10 ilçe belediyesi var” dedi. Özkeçeci’nin Gaziantep Valisi Davut Gül ile konuştuğunu dile getiren işçiler, “Vali bey bize cep harçlığı verebilirmiş. Cep harçlığı çözüm değil. Biz tazminatımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAK ETTİĞİMİZ PARAYI İSTİYORUZ”

İşçiler, kulüpten toplam 5 milyon lira alacakları olduğunu hatırlatarak, “Gaziantepspor, bu şehrin kulübüydü. Zamanında herkes bu kulübün üzerinden reklamını yaptı, işini düzeltti. Bugün kulüp dağıldı, ortada muhatap yok. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz mahkeme kararıyla hak ettiğimiz parayı istiyoruz. Ödeme emri var. Kanunlar ne için vardır. O zaman biz mahkemeye neden gittik. Bu işin çözülmesini istiyoruz” diye konuştu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akaryakıt zamlarını protesto eden Gebzeli taksiciler: Artık tıkanma noktasına geldik

SONRAKİ HABER

Uşak'ta halk ÇED toplantısına izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa