İşletmeciler fahiş zamlar ve yüksek faturalar sonrası ne durumda, talepleri neler? | Bursa Emek ve Yaşam

Bursa Emek ve Yaşam'ın bu bölümünde kentteki mekan işletmecileriyle görüştük, sorunlarını dinledik, konuğumuz Rüştücan Özdurulmuş'la işletmecilerin taleplerini konuştuk.

09 Şubat 2022 13:00
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2022 18:03
Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
İhsan ÇELEPKOLU
Bursa

Bursa Emek ve Yaşam programında bu hafta mekan işletmecilerinin sorunlarını ve zamları, mekan işletmecisi Rüştücan Özdurulmuş ile konuştuk.

Sorunlarının pandemi döneminde daha da arttığını söyleyerek sözlerine başlayan Özdurulmuş, ekonomik olarak zor zamanlar geçirdikleri ve bu dönemde sürekli içerden harcama yaparak ayakta kalmaya çalıştıklarını anlattı.

“EKONOMİK KRİZDE İLK ÖNCE GÖZDEN ÇIKARILAN EĞLENCE SEKTÖRÜDÜR”    

Son zamanlarda ekonomik krizin daha da derinleştiğini ve yapılan zamlardan dolayı sorunlar yaşadıklarını aktaran Özdurulmuş, “Düşünün bir işletmenin yaşamını devam ettirebilmesi için orayı müşteri gelmesi gerekiyor. Bu fiyatlarla, bu ekonomik durumumla insanların evden çıkmasını anlayabiliyoruz. Ekonomik krizde ilk önce gözden çıkarılacak sektör eğlence sektörü. Yani insanlar, barınma ve yemek yeme ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını zor karşıladığı bir durumda eğlence para ayıramazlar” dedi.

Sektörün sadece işletmeci olmakla bitmediğini, çalışanından müzik yapanına geniş bir yelpazenin eğlence sektöründen geçimini sağladığını hatırlatan Özdurulmuş, müzik yasağı gibi çıkarılan kararlara tepki gösterdi.

“37 BİN 990 LİRA ELEKTRİK FATURASI GELDİ”

Elektrik ve doğal gaza gelen zamları protesto etmek için geçtiğimiz hafta mekanlarda 1 saat boyunca elektrikleri kapama eylemi yaptıklarını söyleyen Özdurulmuş, “Bana çok ciddi bir elektrik faturası geldi. Benim bunu ödemem için iş yapmam lazım. 1 ocakta yılbaşından sonra bana gelen fatura 13 bin 700 TL iken 1 şubatta kesilen fatura 37 bin 990 liraydı. Şimdi mesela bize elektrik veren şirketlerle görüşüyoruz. Hani bu faturayı taksitlendirelim diye. Bir anda böyle bir parayı ödeme şansımız yok. Birazcık yardımcı oldular. Bu konuda işte bunu hallettik. Daha büyük problem ise ısınma. İşletmeler genelde elektrikle ısınıyor. Şu an için Görükle'de kapalı olan işletmeler var, hafta sonu açıyorlar dükkanları. Hafta sonu yani haftanın 5 günü kapalı. Bu protestoları mecburen devam edecek. Çünkü gerçekten işletmelerin ödeyebileceği bir rakam değil bunlar” diye konuştu.

Bursa Emek ve Yaşam iki haftada bir Evrensel'de.

ÖNCEKİ HABER

Antep'te Ahmet Aslansoy Tekstil fabrikasında işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Alevi örgütleri mahkemeye başvuru: Cemevlerine gelen faturaları ödemeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa