09 Şubat 2022 15:00

Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi: Vakıf ve devlet ayrımı olmadan eşit işe eşit ücret

Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi, birçok vakıf üniversitesinde akademisyenlerin bir sonraki sözleşme dönemine kadar önceki yılın ücretine mahkum edildiğine dikkat çekti.

Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi logosu

Paylaş

Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi, yılbaşı zammının birçok vakıf üniversitesinde uygulamadığını, akademisyenlerin bir sonraki sözleşme dönemine kadar önceki yılın ücretine mahkum edildiğini söyledi.

Farklı vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenler tarafından pandemi sürecinde kurulan Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi (VÜDAM), kâr amacı gütmemesi gereken vakıflara ait üniversitelerde yaşanan hak ihlallerine, kötüleşen çalışma koşullarına, belirsiz ve genişleyen görev tanımlarına, artan iş yüküne ve akademik özgürlüğü sınırlayan baskılara karşı örgütlendi.

VÜDAM, yazılı bir açıklama yaparak yılbaşı zammını birçok vakıf üniversitesinin uygulamadığını aktardı.

VÜDAM’ın “Vakıf üniversitelerinde yasayı uygula! Eşit işe eşit ücret!” başlığıyla yayımladığı açıklamada akademisyenlerin bir sonraki sözleşme dönemine kadar önceki senenin ücretine mahkûm edildiğine dikkat çekilerek, “Ocak 2022 itibariyle memur maaşlarına yapılan ek zamlar ile devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi ücretleri 10.000 liraya ulaşmışken vakıf üniversitelerinde araştırma görevlisine bu ücretin yarısının ödendiğini biliyoruz” denildi.

VÜDAM, Vakıf üniversiteleri çalışanlarının sesini duyurmak için bugün saat 21.00’de Twitter’da etiket çalışması düzenleyeceklerini duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Rıza Türmen, Ankara Barosu’ndan istifa etti

SONRAKİ HABER

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesi: Emekli-Sen kapatılamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa