10 Şubat 2022 13:25

Elyaf İplik işçileri kararlı: Geçimimizi sağlayacak ücret istiyoruz

Başpınar OSB’de bulunan Elyaf İplik Fabrikası’nda bulunan işçilerin, düşük zam dayatmasına karşı başlattığı eylem sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Başpınar OSB’de bulunan Elyaf İplik Fabrikası’nda patron 4 bin 970 artı devam primi teklifine karşı işçilerin en düşük 5 bin 750 lira net maaş talebiyle başlattığı eylemleri  sürüyor. Fabrika önünde konuştuğumuz işçiler, patronun kendilerine yeni teklifle geldiğini ancak işçilerin kabul etmediklerini, talepleri karşılanana kadar beklemeye devam edeceklerini söyledi.

“GÜCÜMÜZ YETMİYOR, GEÇİMİMİZİ SAĞLAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ”

Yeni verilen teklifin 5 bin 350 lira net olduğunu söyleyen bir işçi, bunun geçimlerini sağlamalarına yetmeyeceğini söyledi. İşçilerinin alım gücünün iyice düştüğünü söyleyen işçi, "Geçen ay gelen elektrik faturası 150, bu ay gelen fatura 350. İki katından fazla fark var arada. Gıda başını almış gidiyor, bir kilo biber 40 TL olmuş. Gücümüz yetmiyor. En kötü kira bin 500 liradan aşağı değil. Yakıta günlük zam geliyor. Her şeye zam geliyor” dedi. Ücretlere yapılan zamların, tüketim mallarına gelen zamları karşılamadığını ifade eden işçi, “Biz neden hakkımızı almayalım. Geçimimizi sağlayacak şekilde ücret istiyoruz, fazla bir şey istemiyoruz” sözlerini kullandı.

“TEK SORUN ZAM DEĞİL”

Tek sorunlarının düşük zam olmadığını dile getiren bir işçi, fabrikada ücretler konusunda farklı sorunlar da yaşadıklarını belirtti. Devam priminin işçilere bir artısının olmadığını söyleyen işçi, "Devam priminin adı var kendisi yok. Biz devamsızlık yapmasak bile ayın sonunda bizi bir gün eve gönderiyor, primi kesiyor” dedi. İşçi, pazar mesaisine kalındığı haftalarda, hafta içi bir gün devamsızlık yapılırsa Pazar mesaisinin ücretinin kesildiğini de söyledi. İşçi, bunların yanı sıra yemeklerin kalitesinden, tuvaletlerin temizliğine kadar pek çok sorunlarının olduğunu söyledi. En acil taleplerinin aylıklara verilecek zamlar olduğunu, ardından bu sorunları da gündeme getireceklerini belirtti.

İşçiler, en az 5 bin 750 lira net aylık talepleri karşılanana kadar mücadele etmeye kararlı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te Melike Tekstil işçileri yeniden iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Çeşme sahilinde bir mülteciye ait olduğu düşünülen cansız beden bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa