11 Şubat 2022 10:06

NATO’dan gerilimi artıracak hamle

NATO’nun doğu kanadını güçlendirme planı hazırlığı yaptığı açıklandı. Plan çerçevesinde Romanya, Bulgaristan ve Slovakya’ya çok uluslu birlikler konuşlandırılacak.

NATO’dan gerilimi artıracak hamle

Fotoğraf: Pixabay

NATO’nun Ukrayna sınırına yığınak yapan Rusya’ya karşı doğu kanadını güçlendirme planı hazırladığı bildirildi. Plan çerçevesinde Romanya, Bulgaristan ve Slovakya’ya çok uluslu birlikler konuşlandırılacak.

DW Türkçe’nin Alman haber ajansı dpa’dan aktardığı haberine göre, plan, başta Romanya olmak üzere Ukrayna’nın güneybatısındaki NATO ülkelerinde çok uluslu muharip birliklerin konuşlandırılmasını öngörüyor. İttifak üyesi 30 ülkenin NATO’nun söz konusu planını bu hafta yazılı olarak onayladığı, kararın çarşamba günü NATO Savunma Bakanları toplantısında teyit edildikten sonra resmen kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Planın ilkbahar aylarında hayata geçirilebileceği belirtiliyor.

Rusya, Batılı ülkelerle yaşadığı gerginlikte aralık ayında NATO ve ABD’den güvenlik garantileri talep etmiş, NATO’nun doğuya genişlemeyi durdurmasını askeri gerilimin azaltılmasında en önemli koşul olarak öne sürmüştü.

Rusya ile iyi ilişkilere sahip olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise, önceki gün yaptığı açıklamada NATO birliklerinin Macar topraklarına konuşlanmasını gerekli görmediğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tüm memleket parsel parsel

Tüm memleket parsel parsel

Ülkenin başkentindeki Çayırhan Madeni ve Termik Santrali, dün haraç mezat satıldı. Maden sahaları, termik santral ve neredeyse Nallıhan’ın tamamı büyüklüğünde bir toprak, santralin tek yıllık geliri olan 20 milyar TL’ye gitti. Aynı gün Resmi Gazete’de Erdoğan imzasıyla 300 bin metrekareden fazla kamu arazisi bedelsiz olarak sermayeye tahsis edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sefer Selvi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çizdi

Evrensel'i Takip Et