11 Şubat 2022 17:09
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2022 00:51

Başpınar'da eylemler yayılıyor: Bade İplik ve Halı işçileri iş bıraktı

Antep'te Bade İplik ve Bade Halı fabrikası işçileri, patronun düşük zam teklifine karşı iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Başpınar 2. OSB'de bulunan Bade İplik'te işçiler, patronun 5170 lira aylık teklifine karşı 5500 lira aylık artı 300 lira devam primi talebiyle, Bade Halı'da ise telciler en az 6500, halfeler en az 7500 lira aylık talebiyle iş bıraktı.

Başpınar 2. OSB'de bulunan Bade İplik fabrikasında üretim durmuş durumda. Üç vardiyanın da dışarıda olduğu Bade İplik fabrikasının önünde bekleyen işçiler Evrensel'e konuştu. Patronun 5170 lira aylık teklifine karşı 5500 lira aylık artı 300 lira devam primi talebi olduğunu belirten  İşçiler, fabrika yönetimi tarafından sürekli tehdit edildiklerini ancak mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. 

"BİZDEN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI BEKLİYORLAR"

Her şeyin pahalandığını vurgulayarak söze başlayan işçiler, ev kiralarının 1500 liraya çıktığını, su faturalarının 150 lirayı geçtiğini söyledi. İşçilerden işyeri için her türlü fedakarlığın beklendiğini söyleyen bir işçi, "Yeri geldi 12 saat, yeri geldi 16 saat çalıştık. Çayımızdan, sigaramızdan kıstılar. Çay pahalı diye çayı kaldırdılar. Kar yağdığında 16 saat çalıştık. Biz aşırı bir maaş beklemiyoruz, geçimimizi sağlamak istiyoruz" dedi.

"PATRONDAN İŞÇİLERE TEHDİT"

Eylemleri devam ederken yönetim tarafından tehdit edildiklerini söyleyen bir işçi, "Patron bizi fabrikayı kapatırım diye tehdit ediyor. Koca genel müdür işçiyi tehdit ediyor. Fabrikayı kapatırım, noteri çağırırım, sizi tazminatsız çıkarırım diyor" ifadelerini kullandı. İşçiler 5500 liranın altında bir ücret kabul etmeyeceklerini söyledi.

BADE HALI İŞÇİLERİ DE İŞ BIRAKTI

Bade Halı işçileri de verilen düşük zamma karşı iş bıraktı.

Başpınar 4. OSB'de bulunan Bade Halı işçileri, telcilere verilen 5700 lira, halfelere verilen 6900 lira aylık teklifini kabul etmeyerek iş bıraktı. Yönetim, çıplak maaşın üstüne parça başı ücret teklif etti. İşçiler tezgahların eski olduğunu, parça başı ücretin kendilerine bir katkısı olmadığını söyleyerek, parça başı ücreti kabul etmedi. Bade Halı'da telciler en az 6500, halfeler en az 7500 lira aylık istiyor.

VARDİYADAN ÇIKAN İŞÇİLERDEN ZİYARET 

Diğer fabrikalardan vardiyadan çıkan işçiler Bade önünde iş bırakan işçileri ziyaret etti. 

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK, ENAG'ı savcılığa şikayet etti | Prof. Dr. Veysel Ulusoy: TÜİK kredibilitesini sağlamak için çaba göstersin

SONRAKİ HABER

Teşvikiye'de vatandaşlar eylem yaptı: "Zamlar geri alınsın"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa