Aliağa gemi söküm işçileri düşük ücret dayatmasına karışı işbaşı yapmadı
Aliağa gemi söküm işçileri, düşük ücret dayatmasına karşı iş bırakma eylemlerini sürdürüyor.
![Aliağa gemi söküm işçileri düşük ücret dayatmasına karışı işbaşı yapmadı](https://www.evrensel.net/upload/dosya/204346.jpg)
Aliağa gemi söküm bölgesinde çalışan işçiler | Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER
![Aliağa'da gemi söküm işçileri ücret artışı talebiyle iş bıraktı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/204276.jpg)
Aliağa'da gemi söküm işçileri ücret artışı talebiyle iş bıraktı
![Anadolu Gemi Söküm'de işçiler iş bıraktı, işçilere öğle yemeği verilmedi](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/185259.jpg)
Anadolu Gemi Söküm'de işçiler iş bıraktı, işçilere öğle yemeği verilmedi
![Başpınar'da eylemler yayılıyor: Bade İplik ve Halı işçileri iş bıraktı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/204327.jpg)
Başpınar'da eylemler yayılıyor: Bade İplik ve Halı işçileri iş bıraktı
İzmir Aliağa gemi söküm bölgesinde bulunan Işıksan, Kalkavan, Leyal, AGS gemi söküm işçileri düşük ücrete karşı başlattıkları iş bırakma eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin eylemleri bölgede bulunan bütün işyerlerine yayıldı.
February 12, 2022
Eylemlerin sürdüğü gemi söküm şirketleri çalışma olmayacağını söylemesine ve servis kaldırmamasına rağmen işçiler sabah saatlerinde özel araçlarla işyerlerine geldi. Gemi Söküm İşverenleri Derneği önünde toplanan işçiler, adil bir ücret taleplerini dile getirdi.
İşçiler, gemi ustası için 500 lira, saha kesimcisi için 450, operatörler için 400 ve çıraklar için 350 lira yevmiye istiyor.
Gemi söküm patronları ise işçilerin talep ettiği ücretlere yanaşmıyor. İşçiler üzerindeki baskısını artıran şirket sahipleri işçilere pazartesiye kadar süre vererek, “İsteyen bizim dediğimiz ücretlere çalışsın ve işbaşı yapsın, istemeyen çalışmasın” şeklinde dayatmada bulundu.
İşverenler ayrıca işçilerin istediği ücreti vermeyi kabul eden Kalkavan şirketine de ücretleri Gemi Söküm İşverenleri Derneğinin belirlediği ücrete çekmesi yönünde zorlama yapıyor.
Aliağa gemi söküm bölgesinde çalışan işçiler | Fotoğraf: Evrensel
(İzmir/EVRENSEL)
GÜNÜNYAZILARI
EVRENSEL'İNMANŞETİ
![99’uncu yılında Medeni Kanun hedefte](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/256077.jpg)
99’uncu yılında Medeni Kanun hedefte
![Tarihi mezarlığa enerji santrali kurulacak](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/284813.jpg)
Tarihi mezarlığa enerji santrali kurulacak
![Doğa ve yaşam savunucularından Cengiz Holding’e rahat yok: Kazdağı’ndaki katliam için ülke genelinde suç duyurusu](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/283312.jpg)
Kazdağı’ndaki katliam için ülke genelinde suç duyurusu
![Küçükçekmece'de 'Barajsız sendika, yasaksız grev, güvenceli iş' kampanyası](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/284764.jpg)
Evrensel'i Takip Et