14 Şubat 2022 04:02

Temel gıda ürünlerinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan işletmelere ceza

Temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e inerken, bu indirimi fiyatlarına yansıtmayan işletmelere cezalar verilecek.

Fotoğraf: Mehrad Vosoughi/Unsplash

Paylaş

Temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e inerken, bu indirimi fiyatlarına yansıtmayan işletmelere cezalar verileceği açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren 81 ilde ticaret il müdürlükleri aracılığıyla yaptığı denetimleri yoğunlaştırarak, etiketten 615 lira; haksız fiyattan 148 bin liraya; haksız ticari uygulamadan 150 bin liraya varan miktarlarda 3 ayrı ceza kesilebilecek.

Denetimlere ilişkin olarak Hürriyet’e bilgi veren bakanlık yetkilileri, öncelikle etiketlere dikkat edileceğini belirterek, birim satış fiyatı ile indirimli ve indirimsiz fiyatların okunur büyüklükte gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

KDV'Sİ YÜZDE 8'DEN 1'E DÜŞEN ÜRÜNLER

Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen, KDV'si yüzde 8'den 1'e düşürülen gıda ürünlerinin listesini köşesinde paylaştı.

Türkmen, yapılan KDV indiriminde gecikildiğini de vurgulayarak şöyle dedi:

“Temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi çok geç kalmış ve enflasyon nedeniyle çok yükselmiş fiyatlar nedeniyle, çok az anlam ifade eder duruma gelmiştir. Geçen yıl bir kilogramını 30 TL'ye aldığımız peynir, bugün 60 TL oldu. Peynir 30 TL iken Katma Değer Vergisi indirimi yapılsa idi, tüketicilerin 2 TL Katma Değer Vergisi avantajı olacaktı. İndirim bugün başladı, ama fiyat 60 TL oldu. Tüketiciler 60 TL yerine, 56 TL ödeme yapacaklar ve Katma Değer Vergisi avantajı 4 TL olacak. Enflasyon nedeni ile yükselen gıda fiyatları içinde %7'lik Katma Değer Vergisi indiriminin çok anlamı kalmadı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gültekin davası 11 Nisan'a ertelendi, mahkeme sanıklara kolonya ikram etti!

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın BAE ziyaretinde 12 anlaşma imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa