15 Şubat 2022 09:26

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tahliye talebi reddedildi: 11 Mart'ta hakim karşısına çıkacak

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tahliye talebi reddedildi. Hakkında hazırlanan iddianame kabul edilen Sedef Kabaş'ın ilk duruşması 11 Mart'ta görülecek.

Fotoğraf: sedefkabas.com

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve iki bakana karşı "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" gerekçesiyle hakkında toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş'ın duruşma tarihi belli oldu. İddianamenin kabul edilmesinin ardından mahkeme ilk duruşmayı 11 Mart'a bıraktı. 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce 22 Ocak'ta tutuklanan Sedef Kabaş hakkındaki soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu tarafından geçen cuma tamamlandı. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Mahkeme tensip tutanağını hazırlayarak ilk duruşmayı 11 Mart'a bıraktı. Mahkeme, Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'ın aracılığıyla yapılan tahliye talebini ise reddetti.

İDDİANAMEDEN

Soruşturma kapsamında iddianamede, Tele 1 televizyonunda kanalında yayınlanan "Demokrasi Arenası" isimli programda, Sedef Kabaş tarafından yapılan konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği ve daha sonra kendi Twitter adresinden yaptığı paylaşımla bu suçunu tekrar ettiği iddia ediliyor. Kabaş'ın aynı programda ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarını işlediği öne sürülüyor.

İddianamede Sedef Kabaş'ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik "görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Tele1'de katıldığı programda, bir Çerkes atasözüne atıf yaparak "Çok meşhur bir söz vardır, taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler gerekçe gösterilerek sosyal medyada Kabaş aleyhine kampanya başlatılmış ve Kabaş, siyasi iktidara yakın gruplar tarafından hedef gösterilmişti.

Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de isim vermeden Sedef Kabaş için "Hak ettiği karşılığı bulacak" açıklaması yapmıştı.

21 Ocak'ta gözaltına alınan Kabaş tutuklanmıştı.

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında hazırlanan iddianamede zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle ise "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Evrensel ve Yeni Asya’ya resmi ilan verilmiyor, cezalandırıyorlar

SONRAKİ HABER

Ali El Hemdan davasında sanık polise sabıkaya rağmen iyi hal indimi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa