16 Şubat 2022 10:49

16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek adlı erkek tarafından öldürüldü

Giresun’da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, daha önce kaçırdığı belirtilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü boğazını keserek öldürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Cinayet sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Gökçek, babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk'ü boğazını keserek öldürdü.

16 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde, işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına aktarıp yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek, sorguya alındı.

ŞENTÜRK'Ü 1 YIL ÖNCE KAÇIRMIŞ

DHA'nın geçtiği ilk haberlerde ailesinin Şentürk'ü Gökçek ile nişanlandırdığı öne sürülmüştü. Ancak haber ajansının sonradan geçtiği habere göre Gökçek, Şentürk'ü bir yıl önce kaçırdı. Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklandı. Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine bir ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şentürk'ün Gökçek'ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, iki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü de iddia edildi. Gökçek'in ayrıca 10 ayrı suçtan sabıkası da olduğu belirtildi.

Öte yandan Sıla Şentürk'ün babası, Bekir Şentürk ve muhtar İsmail Yüksel de zorla nişanlandırma iddiasını reddetti. Diken'den Ayşegül Kasap'a konuşan Muhtar İsmail Yüksel,  "Bir sene önce sosyal medya üzerinden tanıştılar. Sonra Hüseyin Can Gökçek’le Ankara’ya kaçtılar. Ailesi önce Gökçek’in ailesini buldu. Gökçek’in ailesi de çocukları bulup haber verdi. Sıla Şentürk’ü Giresun’a geri getirdi" dedi.

Muhtar Yüksel, Hüseyin Can Gökçek'in Sıla Yüksel'i tehdit ettiğini de şu sözlerle anlattı: "Nişanlandığı haberleri yanlış bir bilgi. Öyle bir şey yok. Aralarında anlaşmışlar. Söz gibi yani. Bunu da kızı getirebilmek için yaptılar. Ailesi Sıla’yı eve getirmeye ikna etmek için bu yola başvurdu. Zorla ailesinin vermesi gibi bir şey yok. Ailesi hiçbir zaman istemedi. Zamanla vazgeçer diye kızı eve gelmeye ikna etmek için ‘Tamam arkandayız’ demişler. Kız hakikaten de sonra vazgeçti. Ama bu sefer de oğlan rahat bırakmadı. Sürekli arayıp tehdit etmiş. Cenaze evinde halası da sürekli telefonla tehdit aldıklarını söylüyordu." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konut fiyatları aralık ayında yıllık yüzde 59,59 artışla yeni bir rekora imza attı

SONRAKİ HABER

DEVA Partili Metin Gürcan'ın yargılanacağı "casusluk" davasına ilişkin yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa