16 Şubat 2022 10:49
/
Güncelleme: 17 Şubat 2022 00:31

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü. Cinayet sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Gökçek, babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk'ü boğazını keserek öldürdü.

16 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde, işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına aktarıp yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek, sorguya alındı.

ŞENTÜRK'Ü 1 YIL ÖNCE KAÇIRMIŞ

DHA'nın geçtiği ilk haberlerde ailesinin Şentürk'ü Gökçek ile nişanlandırdığı öne sürülmüştü. Ancak haber ajansının sonradan geçtiği habere göre Gökçek, Şentürk'ü bir yıl önce kaçırdı. Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklandı. Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine bir ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şentürk'ün Gökçek'ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, iki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü de iddia edildi. Gökçek'in ayrıca 10 ayrı suçtan sabıkası da olduğu belirtildi.

Öte yandan Sıla Şentürk'ün babası, Bekir Şentürk ve muhtar İsmail Yüksel de zorla nişanlandırma iddiasını reddetti. Diken'den Ayşegül Kasap'a konuşan Muhtar İsmail Yüksel,  "Bir sene önce sosyal medya üzerinden tanıştılar. Sonra Hüseyin Can Gökçek’le Ankara’ya kaçtılar. Ailesi önce Gökçek’in ailesini buldu. Gökçek’in ailesi de çocukları bulup haber verdi. Sıla Şentürk’ü Giresun’a geri getirdi" dedi.

Muhtar Yüksel, Hüseyin Can Gökçek'in Sıla Yüksel'i tehdit ettiğini de şu sözlerle anlattı: "Nişanlandığı haberleri yanlış bir bilgi. Öyle bir şey yok. Aralarında anlaşmışlar. Söz gibi yani. Bunu da kızı getirebilmek için yaptılar. Ailesi Sıla’yı eve getirmeye ikna etmek için bu yola başvurdu. Zorla ailesinin vermesi gibi bir şey yok. Ailesi hiçbir zaman istemedi. Zamanla vazgeçer diye kızı eve gelmeye ikna etmek için ‘Tamam arkandayız’ demişler. Kız hakikaten de sonra vazgeçti. Ama bu sefer de oğlan rahat bırakmadı. Sürekli arayıp tehdit etmiş. Cenaze evinde halası da sürekli telefonla tehdit aldıklarını söylüyordu." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et