16 Şubat 2022 04:49

İBB Şehir Tiyatrolarının genel sanat yönetmeni Ayşegül İşsever oldu

İBB Şehir Tiyatrolarında genel sanat yönetmenliği görevine kurumda yıllardır oyuncu olarak birçok oyunda rol alan, Ayşegül İşsever getirildi.

Ayşegül İşsever | Fotoğraf: İBB Şehir Tiyatroları

Paylaş

İBB Şehir Tiyatrolarında genel sanat yönetmenliği görevine Ayşegül İşsever getirildi. Kurumda yıllardır oyuncu olarak birçok oyunda rol alan, çeşitli sanatsal görevlerde bulunan İşsever son olarak sahne direktörlüğü görevini yürütüyordu. İşsever, Gencay Gürün ve Ayşenil Şamlıoğlu’ndan sonra bu göreve getirilen üçüncü kadın sanatçı oldu.

AYŞEGÜL İŞSEVER KİMDİR?

Ayşegül İşsever, 20 Eylül 1962 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk ve ortaokulu İstanbul’da Yıldız Kolejinde, liseyi Nişantaşı Kız Lisesinde bitirdi. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne giren İşsever, bu dönemde Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu, Ali Atik-Ayşegül Atik Çocuk Tiyatrosu gibi yerlerde sahne aldı.

Konservatuvardan mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatrosuna kadrolu sanatçı olarak giren İşsever, oyunculuğun yanı sıra kurumda disiplin kurulu üyeliği de yaptı. 2010-2016 yılları arasında İŞTİSAN (İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği) yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 2014-2017 yılları arasında Haliç Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. İstanbul Şehir Tiyatrosunda 33 yıldır aktif olarak oyunculuk yapmakta olan Ayşegül İşsever oyunculuk görevine ek olarak 2019 yılında sahne direktörlüğü görevini üstlendi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'dan MOBESE açıklaması: Peşini bırakmayacağım

SONRAKİ HABER

Yaşatmak Uğruna sergisi açılıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa