17 Şubat 2022 05:00

Yaşatmak Uğruna sergisi açılıyor 

“Yaşatmak Uğruna: Kovid-19 Küresel Salgını Günlerinde Sağlık Çalışanları” sergisi, Ankara Cermodern’de sergilenmeye başlayacak. Sergi 7 Mart’a kadar gezilebilecek.

Fotoğraf: Basın Bülteni

Paylaş

Tüm dünyayı ve ülkemizi saran kovid-19 salgınının neden olduğu sosyal ve ekonomik sorunlar ile sağlık hizmet sunumunda yarattığı yoğunluk tüm sağlık çalışanlarının çalışma şeklini ve yaşantısını değiştirdi. Bu dönemin en zor sürecini omuzlayan sağlık çalışanları beklenenin üstünde yoğun bir çalışma süreci yaşadı, yaşıyor. Sağlık emekçileri uzun bir süre ailelerinden, çocuklarından ayrı yaşadı, günlerce evlerine gidemedi, yurtlarda yaşamak zorunda kaldı. Hâlâ yurtlarda kalan sağlık çalışanları var. Evlerine dönenler ise evin içinde kendilerini izole ediyor ve sevdiklerine yaklaşamıyor. 

Üç kadın fotoğrafçı, Nejla Can Güler, Tuğba Beşel ve Şengül Bekmez, kovid-19 küresel salgınının sağlık sektörü çalışanlarına etkilerini ortaya koymak, sağlık çalışanlarının öykülerini fotoğraflayarak yaşananları kayıt altına almak, bir dönemi belgelemek, farkındalık yaratmak ve geleceğe görsel belge bırakmak için kolları sıvadı. “Yaşatmak Uğruna: Kovid-19 Küresel Salgını Günlerinde Sağlık Çalışanları” isimli belgesel fotoğraf projesini hayata geçirdiler. Hasta haklarına ve hasta bilgisi, yüzü göstermeme etiğine bağlı olarak yapılan çalışmaya, salgın döneminde hizmet veren, kovid-19 alanlarında görev yapan tüm sağlık çalışanları dahil edildi. 

Ekip, temizlik elemanlarından, hemşirelere; doktorlardan, tahlilleri yapan, tomografileri çeken, hasta nakillerini gerçekleştiren teknik personele; 112 acil ekiplerinden filyasyon ekiplerine; aile hekimlerinden güvenlik personeline; imamlardan gassallara kadar bu dönemi, görseller ve metinlerle belgeledi. Bu görseller yarın saat 18.00’de Ankara Cermodern’de sergilenmeye başlayacak. Sergi 7 Mart’a kadar gezilebilecek. Yaklaşık bir yıl süren çalışmanın kalıcı hale gelmesini sağlamak isteyen ekibin kitap çalışmaları ise sürüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB Şehir Tiyatrolarının genel sanat yönetmeni Ayşegül İşsever oldu

SONRAKİ HABER

Dolar güne 13,60 liradan başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa