17 Şubat 2022 05:19 Güncelleme: 17 Şubat 2022 14:39

Gemi söküm işçileri kararlı: Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam

İzmir Aliağa'da gemi söküm işçilerinin düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı başlattıkları iş bırakma eylemleri devam ediyor.

GÜNCELLENDİ

Gemi söküm işçileri | Fotoğraf: Eren Saran/Evrensel

Reklam

Yedi gündür İzmir Aliağa'da gemi söküm tesislerinde iş bırakma eylemi yapan işçiler, kendi seçtikleri işçi temsilcileri aracılığıyla dün akşam saatlerinde işverenlerin temsilcisi Gemi-Sander Başkanı Kamil Önal ile görüşerek taleplerini iletti.

İşçi temsilcileri, eylemlerinin yedinci gününde görüşme sonucunu işçilere açıkladı.

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYEN İŞÇİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR

Gemi söküm patronları işçilerin ücretlerine belirledikleri zam oranını kabul etmedi. İşveren temsilcileriyle yapılan görüşmede hiçbir taleplerinin karşılanmadığını ve işverenlerin "yurtdışından çalışmak üzere işçi getiririz" tehditlerine boyun eğmeyen işçiler direnişe devam kararı aldı.

İşçiler, "Biz burada kendi hakkımız, ekmek kavgası için bulunuyoruz. İşverenler hakkımız olanı vermek yerine bizleri dışarıdan işçi getirmekle tehdit ediyor. Bizler buradayız. Her birimiz sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

İşçiler, patronların düşük ücret dayatmalarına karşı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine karşı başladıkları eylemde, ihtiyacı olan işçi arkadaşları için maddi bir dayanışma da başlattı. Tüm emek ve demokrasi güçlerini de hem eylemlerine hem de dayanışmaya destek verme çağrısında bulunuyor.

İŞÇİLERE DESTEK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Direnişte olan işçilerle dayanışmak için Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, eylem alanına öğle yemeği desteğinde bulundu.

Yemeklerini yiyen işçiler destek ziyaretine gelen Praksis grubunun konseriyle şarkılara eşlik etti.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Emekli-Sen Aliağa Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, "Burada yedinci gününe giren iş bırakma eyleminde siz gemi söküm işçilerini selamlıyoruz. Mücadeleniz meşrudur. Biz platform olarak her neye ihtiyacınız olursa dayanışma için her zaman yanınızdayız" dedi. 

Praksis adına Serdar Türkmen ise, "Aliağa gemi söküm işçilerine şarkılarımızla destek olmak için buradayız. Umarım bir sonraki konserimizi zaferiniz için vermeye geliriz" diyerek işçilere mücadelelerinde başarılar diledi.

MENEMENLİ YURTTAŞLARDAN DESTEK

Menemenli yurttaşlar, çektikleri videolarla Aliağa'da direnen işçilere destek mesajı gönderdi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam