17 Şubat 2022 06:23
Son Güncellenme Tarihi: 17 Şubat 2022 15:18

16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, korumasızlık nedeniyle katledildi. Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı.

Fotoğraf: Hüseyin Can Gökçek

Paylaş

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün 21 yaşındaki eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Nişanın bozulması sonrası Sıla Şentürk’ün Gökçek’ten tehditler aldığı ve bu tehditlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu; cinayet günü Gökçek’in, şikayetini geri çekmesi için Sıla Şentürk’e baskı uyguladığı ve bunu kabul etmemesi nedeniyle Şentürk’ü öldürdüğü ortaya çıktı.

Öte yandan geçen yıl Sıla Şentürk’ü kaçıran Gökçek’in ‘cinsel istismar’ ve ‘alıkoyma’ suçlarından hakkında dava açıldığı; dava kapsamında 1 ay tutuklu kalan sanık Gökçek’in mahkemeye engelli raporu sunarak tahliye olduğu ortaya çıktı. Aynı davada Şentürk ailesinin de Gökçek hakkındaki şikayetini geri çektiği öğrenildi.

KORUMA KARARI KISA SÜRE UYGULANMIŞ

Cinayete ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, daha önce Sıla Şentürk için iki kez koruma kararı verildiğini belirtti. Açıklamaya göre kaçırma sonrası Sıla Şentürk koruma kararı alınarak Çocuk Sevgi Evi’ne yerleştirildi. Ancak aradan bir ay bile geçmeden Sıla 12 Nisan’da ailesinin yanına gönderildi.

Tehditler sonrası hakkında ikinci kez acil korunma kararı verilen Sıla Şentürk, 7 Aralık’ta ailesinin talebi ile felç geçiren engelli babaannesine bakması için yeniden devlet korumasından alındı.

BAKANLIK: RİSKTEN BAHSEDİLMEDİ

Bakanlık, Sıla Şentürk ile 20 Ocak 2022 tarihinde danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan en son görüşmeye ilişkin ise “Çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmemiştir” açıklamasında bulundu.

Öte yandan cinayet sonrası kaçarak Ankara’ya gitmek üzere Ordu-Giresun Havalimanına giden Gökçek burada polisler tarafından yakalandı. Emniyette ifade vermeyen Gökçek adliyeye sevk edildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Sıla Şentürk’ün cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından Yalı Mahallesi’nde toprağa verildi. Giresun Valisi Enver Ünlü ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez’in de katıldığı cenaze töreninde Anne Asiye Şentürk tabuta sarılarak gözyaşı döktü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kısa vadeli dış borç stoku, aralık ayında arttı: 125,6 milyar dolar

SONRAKİ HABER

Anadolu Efes maçında gençlerden Migros eylemi: İstersen kitleyelim kasaları Migroslarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa