17 Şubat 2022 09:08

Görevden alınan Boğaziçili dört akademisyen: Derslerimizden vazgeçmiyoruz

Boğaziçi Üniversitesinde ders vermeleri engellenen akademisyenler Can Candan, Feyzi Erçin, Mohan Ravichandran, Özcan Vardar engellenen derslerini aynı şekilde vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Fotoğraf: Aslı Kalaycıoğlu

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde atanmış yönetim tarafından görevden alınarak, sözleşmeleri yenilenmeyerek ya da dersleri kapatılarak ders vermeleri engellenen, akademisyenler Can Candan, Feyzi Erçin, Mohan Ravichandran, Özcan Vardar yaptıkları duyuru ile engellenen derslerini aynı şekilde vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Açıklamada “Bahar 2022 döneminde derslerimizin açılmamasını kabul etmiyoruz ve bu dersleri, birlikte yaratacağımız özgür bir akademik ortamda vermeye devam edeceğimizi duyurmak istiyoruz. Derslerinin açılması ve okula girmeleri engellenmiş biz dört akademisyen, Boğaziçi Üniversitesi müfredatında yıllardır bulunmakta olan aşağıdaki altı dersi açmaya, öğrencilerimizle çalışmaya, birlikte öğrenmeye devam edeceğiz.

Öğrencilerimizin eğitim hakkına ve bizlerin akademik pozisyonlarına yapılmakta olan haksız saldırılara karşı yılmayarak derslerimize devam etmenin ve onları açmakta ısrar etmenin, her koşulda, çok sevdiğimiz Boğaziçi Üniversitesi’ne ve daha genelde ülkemizdeki özgür akademi ve eğitim hakkına sahip çıkmanın bir yöntemi olduğuna inanıyoruz. Bu inancımızdan ve derslerimizden vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Akademisyenlerin Bahar 2022 döneminde açtıkları dersler şöyle:

FA350 - Project in Film (Film Projesi)
Can Candan 

FA48/I – Documentary Cinema in Turkey (Türkiye’de Belgesel Sinema)
Can Candan

FA481 - Film Music (Film Müziği)
Feyzi Erçin

FA 49/L - The Grammar of Film Language: Film Editing (Film Dilinin Grameri: Film Kurgusu)
Özcan Vardar

MATH 164 - Experimental Mathematics (Deneysel Matematik)
Mohan Ravichandran

MATH 48C - Analytic Combinatorics (Analitik Kombinatorik)
Mohan Ravichandran (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri talepleri için iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Zeynep Durgut serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa