17 Şubat 2022 14:22

Halil Falyalı cinayeti | Ömer Tunç'un tutukluluk süresi uzatıldı, korumalar cezaevine gönderildi

Kuzey Kıbrıs'ta Halil Falyalı cinayetine dair yeniden mahkemeye çıkarılan Ömer Tunç'un tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Falyalı'nın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Kuzey Kıbrıs'ta kumarhane sahibi Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine dair soruşturma kapsamında yeniden mahkemeye çıkarılan Ömer Tunç'un tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Falyalı'nın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık da cezaevine gönderildi.

Kıbrıs Postasının haberine göre Cinayetle ilgili tutuklanan Ömer Tunç ile Türkistan Gülce ve Halil Işık, bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Girne Kaza Mahkemesine getirildi.

MUSTAFA ÇİÇEK, OLAY SIRASINDA ÖMER TUNÇ İLE İRTİBAT KURDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Mahkemede polis müfettişi, zanlılar Veysel Sarı ve Musa Çiçek hakkında dün 8 gün tutukluluk süresi temin edildiğini hatırlattı. Kararın ardından Musa Çiçek'in polise sevk edildiği sırada, olay sırasında zanlı Ömer Tunç ile irtibat kurmak için kullandığı cep telefonunu attığı yeri itiraf ettiğini aktaran polis müfettişi, söz konusu cep telefonunun Çiçek'in gösterimiyle tespit edilerek emare alındığını açıkladı.

Polis müfettiş, yine Çiçek'in itirafıyla zanlı Veysel Sarı'nın olayda giyip çıkardığı kıyafetlerin de bulunarak emare alındığını söyledi.

Polis müfettişi, mahkemede incelenen kamera kayıtlarından yeni bulgulara ulaşılacağına inandıklarını belirtip, olayda kullanılan 4 aracın tespit edilerek emare alındığını, 2 aracın ve suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişinin arandığını hatırlattı.

Polis müfettişi ayrıca zanlı Mustafa Söylemez’in olay yerinden kaçarken araç değiştirdiğinin tespit edildiğini, GPS’li bir kiralık araca binerek Ercan Havaalanı'na gittiğini ifade etti. Söylemez’e ait mont ve ayakkabıların GPS incelemesinde Doganköy'de duraksadığının tespit edilmesi üzerine ele geçirildiğini açıkladı.

AVUKAT: ÖMER TUNÇ, OLAY SAATİNDE FALYALI'NIN OTELİNDE KUMAR OYNUYORDU

Avukat ise zanlı Ömer Tunç'un olay saatinde Halil Falyalı'ya ait otelde kumar oynadığını iddia etti.

Polis müfettişi ise Tunç'un olay anında nerede olduğuna dair iddiaların aksi yönünde tespitler olduğunu belirtti. Tunç'un olay yerinde ve suça iştiraki olduğu yönünde elinde ciddi emareler olduğunu ifade eetti.

TUNÇ İÇİN 7 GÜN TUTUKLULUK KARARI

Mahkeme, Ömer Tunç hakkında 7 gün tutukluluk süresi temin etti.

Mahkeme ayrıca Ömer Tunç'un kalp çarpıntısı şikayeti olduğu yönünde mahkemeye yapılan talep üzerine, doktor kontrolünden geçirilmesine hükmetti.

FALYALI'NIN KORUMALARI TÜRKİSTAN GÜLCE VE HALİL IŞIK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kıbrıs Postasının aktardığına göre soruşturma kapsamında polise yalan ifade verdikleri tespit edilen ve ruhsatsız silahlarla havaya ateş açtıkları belirlenmesi üzerine tutuklanan Falyalı'nın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık hakkındaki soruşturma da tamamlandı. Zanlılar 20 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Polis müfettişi, mahkemede, zanlı Türkistan Gülce'nin 1 tabanca ve 12 mermi taşıdığını ve havaya 2 el ateş açtığını; zanlı Halil Işık'ın da 1 tabanca ve 4 mermi taşıyıp havaya 3 el ateş açtığını hatırlattı.

İki zanlının da suçlarını kabul ettiklerini belirten polis müfettişi, Gülce'nin benzeri meseleden sabıkaları olduğunu ve askıda hâlâ görüşülmemiş benzer bir davası bulunduğunu, zanlı Halil Işık'ın ise benzeri suçtan ve "vahim zarar" suçundan sabıkası olduğunu aktardı.

Zanlıların yargılanıncaya dek 20 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine karar verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca: Omikron kaynaklı vakalarda düşüş başlamıştır

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte 92 bin 406 yeni vaka tespit edildi, 258 kişi Kovid-19'dan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa