18 Şubat 2022 13:49

Suriyeli mültecileri "Yerlerinden etme" projesi!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçen sene Ankara Altındağ’da Suriyeli mültecilere dönük saldırı sürecinin ardından, Suriyelileri "Seyreltme" çalışması başlattı.

Suriyeli mültecileri "Yerlerinden etme" projesi!

Altındağ'da Suriyelilere dönük saldırının ardından, Suriyelilerin yaşadığı ev bu hale gelmişti. | Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçen sene Ankara Altındağ’da Suriyelilere dönük bir saldırı yaşanmasının ardından yine Suriyelileri hedef alan bir proje başlattı. Bakanlık, yabancıların mekansal yoğunlaşma-kümeleşmelerinin önüne geçmek amacıyla "Seyreltme" çalışması başlattı.

DHA’nın haberine göre, Altındağ’da yaşanan saldırının ardından şimdiye kadar 4 bin 514 Suriyeli ilçeden ayrıldı. Ayrıca yine Suriyelilerin kullandığı 309 metruk bina yıkıldı, 177 iş yeri kapatıldı. Yer değişikliğinin, mahalle düzeyinde, belirlenen oranlar üzerinde yabancı yerleşim tespit edilmesi halinde gerekli teşvikler sağlanarak ve “Gönüllülük esasına dayalı” olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Göç İdaresi Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Altındağ’da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, “Başta 10 binden fazla yabancının bulunduğu illerde sosyal tansiyonun ve güncel gelişmelerin hızla takip edilebileceği mekanizmalar kurulmakta, mahalle düzeyinde belirlenen oranların üzerinde yabancı yerleşiminin tespit edilmesi halinde çeşitli araçlarla gerekli teşvikler sağlanarak rızaya dayalı yer değişikliklerinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Pilot çalışma Altındağ ilçesinde başlatılmış olup, edinilen saha tecrübesi ve alınan başarılı sonuçlar gözetilerek uygulamanın tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir” denildi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et