19 Şubat 2022 07:07
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2022 12:57

Ukrayna ordusu Rusya yanlılarının saldırısında bir Ukrayna askerinin öldüğünü açıkladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbass bölgesinde bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rostov bölgesinde de bir havan topu mermisi patladığı iddia edildi.

(Temsili Görsel) Ukrayna askeri | Fotoğraf: Wolfgang Schwan/AA

Paylaş

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas bölgesinde Rusya yanlılarının açtığı ateş sonucu, bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansında yer alan bilgilere göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya yanlılarının 19 kez ateşkes ihlali yaptığını öne sürdü.

Açıklamada, Donbas'ın Novotroyske, Granitne, Vodyane, Şırokine ve Bolotone bölgelerinde Rusya yanlıları tarafından açılan ateş sonucu, Ukrayna ordusundan bir askerin öldüğü aktarıldı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan diğer bir açıklamada, Rusya yanlılarının dün farklı bölgelerde 66 kez ateşkes ihlalinde bulunduğu iddia edildi.

"HAVAN TOPU MERMİSİ PATLADI" İDDİASI

Sputnik'te yer alan bilgilere göre Rusya’nın Rostov bölgesinde, Ukrayna sınırından bir kilometre uzaklıktaki bir alanda bir havan topu mermisinin patladığı belirtildi.

Rusya’nın güvenlik güçlerinden bir kaynak, Donbasslı sığınmacıların tahliyesinin yapıldığı Rostov’un Tarasov bölgesinde, Ukrayna sınırına bir kilometre uzaklıkta olan bir alanda bir havan topu mermisinin patladığını değerlendirdiklerini söyledi.

Kaynak, patlamanın, Mityakinskaya köyündeki evlerden birine sadece 300 kilometre uzaklıkta yaşandığını kaydetti.

Patlama nedeniyle kimsenin yaralanmadığını, çevrede bir yıkım da oluşmadığını ifade eden kaynak, olay yerinde güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

DONBAS KRİZİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı.

Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine, Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlıları bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Rusya yanlıları ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

Fabrika önünden gece notları | “Bu fabrika suç cenneti”

SONRAKİ HABER

Şair Sina Akyol hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa