19 Şubat 2022 12:03

Sağlıkta şiddet durmuyor: Ocak ayında 30 saldırı daha yaşandı

Ocak ayına ilişkin sağlıkta şiddet raporunu paylaşan Sağlık-Sen, 30 sağlıkta şiddet vakası yaşandığını ve 57 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

2022 Ocak ayına ilişkin sağlıkta şiddet raporunu paylaşan Sağlık-Sen, bir ayda 30 sağlıkta şiddet vakası yaşandığını ve 57 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığını duyurdu.

57 SAĞLIKÇI ŞİDDET UĞRADI

Vakaların ve yoğun bakım doluluk oranlarının arttığı uzun PCR kuyruklarının oluştuğu ocak ayında da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğine işaret edilen raporda “Caydırıcılığı olmayan cezalarla birlikte her geçen gün boyutu artan sağlıkta şiddet, yeni yılın ilk ayında yine tavan yaptı. Ay boyunca 68 saldırganın neden olduğu 30 şiddet olayında, 57 sağlık çalışanı mağdur oldu. 30 şiddet vakasının 25’i hem fiili hem sözlü, 5’i ise sözlü (hakaret, tehdit vs.) olarak vuku buldu. Saldırıların 20’si hastanelerde, 5’i aile sağlığı merkezlerinde, 5’i ise saha çalışmaları esnasında yaşandı. 17 hemşire, 16 doktor, 12 acil sağlık hizmetleri çalışanı, 2 güvenlik ve 10 da diğer sağlık çalışanı şiddet gördü” denildi.  

25 SALDIRGANA İŞLEM YAPILMADI

Ocak ayı boyunca yaşanan saldırılarda 68 saldırganın 25’i hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı belirtilen raporda “Gözaltına alınan 11 saldırgan serbest bırakılırken, 14 saldırgan hakkında ise soruşturma başlatıldı. Kamu görevlisi 1 saldırgan açığa alınırken, 17 saldırgan tutuklandı” denildi. Artık bu gidişata ‘dur’ denilmesi gerektiğine işaret edilen raporda  “Başta Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bir an önce somut adımlar atmalı ve ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Acil Eylem Planı’nın ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verilirken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da verilen sözlerin lafta kalmamasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te direnen 3Teks fabrikasından kadın işçiler: Fabrikaya göre biz insan değiliz

SONRAKİ HABER

Kırklareli'nde iş cinayeti | Üzerine ağaç devrilen orman işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa