22 Şubat 2022 01:47

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını resmen tanıma kararı aldığını açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığından bir açıklama geldi.

"Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" denilen açıklamada "Ukrayna'nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu çağrısı yapıyoruz" ifadeleleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya Federasyonu'nun, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı Minsk Anlaşmaları’na aykırı olduğu gibi, Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına gelmektedir.

Rusya’nın sözkonusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz.

Bu vesileyle Ukrayna’nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu ve uluslarası hukuka riayet çağrısı yapıyoruz." (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et