TikTok, Türkiye'den bir akademisyenin de görev aldığı "Güvenlik Danışma Konseyi" kurdu
TikTok, İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Akın Ünver'in de görev aldığı altı kişilik "Güvenlik Danışma Konseyi" kurduğunu açıkladı.
Fotoğraf: Pixabay
TikTok, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na gönderdiği 17 sayfalık raporda "güvenlik, çeşitlilik, kapsayıcılık ve özgünlüğün" öncelikleri olduğunu iddia ederek "En önemli taahhüdümüz, topluluğumuzu güvende tutan bir ortam sağlamaktır" dedi.
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, TikTok ayrıca platforma güvenlik konusunda rehberlik etmeyi amaçlayan "Güvenlik Danışma Konseyi"nin kurulduğunu açıkladı ve şu bilgileri verdi:
"Akademi ve sivil toplum liderlerinden oluşan altı konsey üyesi, içerik denetleme politikaları ve uygulamaları hakkında tavsiyeler de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda danışmanlık verirken, TikTok'un bölgedeki güvenlik yaklaşımını daha da iyileştirecek stratejiler geliştirmek için de çalışıyor. Daha da önemlisi, dijital refahın önüne geçen esas zorlukları ele alan konsey, bölgemizde ortaya çıkan TikTok'un ve topluluğunun sorunlarını tespit etme noktasında da etkili olacak."
İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Akın Ünver'in de bu konseyde görev aldığını bildiren TikTok, Ünver'i komisyona şöyle tanıttı:
"Carnegie Uluslararası Barış Vakfı 'Dijital Demokrasi Ağı'nın üyesidir. Daha önce Oxford Üniversitesi Teknoloji ve Küresel İlişkiler Merkezi, Oxford İnternet Enstitüsü ve Londra'daki Alan Turing Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ünver, Princeton, Michigan ve Oxford'da siyasi çatışma üzerine yüksek lisans dersleri verdi. International Studies Association (ISA) Yönetim Konseyi üyesi olarak görev yapan Ünver, Essex Üniversitesi'nden Devlet Doktorasına sahip."
2021'İN İLK YARISINDA 250 İÇERİK KALDIRILDI
Öte yandan TikTok yetkilileri, TBMM'de yaptıkları açıklamalarda 2021 ilk yarısı Türkiye'de 113 resmi kaldırma talebi alındığını ve bu talepler doğrultusunda topluluk kurallarını ihlal ettiği için 16, yasaları ihlal ettiği içinse 250 içeriğin kaldırıldığını belirtmişti.
Haziran 2021 ile Aralık 2021 arasında 113 erişim engelleme talebi alındığını; büyük bir kısmı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından yapılan bu talepler sonucunda 200 video ve 18 hesaba erişimin kısıtlandığı; söz konusu dönemde 15 bireysel talep alındığı ve bu talepler sonucunda da 18 videoya erişim kısıtlaması getirildiği bildirilmişti. (HABER MERKEZİ)