22 Şubat 2022 10:23

TKP’den Ukrayna krizine ilişkin açıklama: Barış yanlılarına son derece yakıcı bir görev düşmektedir

TKP Merkez Komitesi, “Emperyalistler arasındaki çelişkiler ya da pazarlıklardan, ‘denge siyaseti’ adını verdikleri göstermelik adımlardan insanlık yararına bir sonuç çıkması beklenemez” dedi.

Logo: TKP

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler, NATO'nun bölgeye müdahalesi ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarının ardından bir açıklama yayımladı.

“NATO yayılmacılığının panzehiri Rus milliyetçiliği değil sosyalizmdir” başlıklı açıklamada, “Emperyalistler arasındaki çelişkiler ya da pazarlıklardan, ‘denge siyaseti’ adını verdikleri göstermelik adımlardan insanlık yararına bir sonuç çıkması beklenemez” ifadeleri yer aldı.

TKP açıklamasında, “Emperyalizm bir yıkım ve savaş düzenidir. Bu çürümüş düzende kendine yer açmaya çalışan, nüfuz alanını büyütmeye çalışan her burjuva hükümet başka halkların ezilmesini hedefliyor demektir. Yayılmacı politikaların koltuk değneği milliyetçiliktir, ırkçılıktır, şovenizmdir. Putin’in Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarının tanınması yönünde yaptığı dünkü açıklamalarının bizim için tercümesi budur” denildi.

"PUTİN'İN SÖYLEDİKLERİ KABUL EDİLEMEZ"

“Bugüne kadar ortaya konmuş en eşitlikçi ve barışçı uluslar politikasını yürütmüş olan Sovyetler Birliği’ni ve Bolşevik Devrim’in önderi Lenin’i hiçbir temeli olmayan yargılarla karalayan Putin’in söyledikleri kabul edilemez” denilen açıklamada, “Bu açıklamalar tarihsel dayanaktan yoksundur ve tamamen demagojiktir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada “Putin’in bu açıklaması, onun zaman zaman Sovyetler Birliği’nin prestijini,özellikle İkinci Dünya Savaşı’nı muzafferliğini kendi gövde gösterileri için nasıl iki yüzlü bir biçimde kullandığının da tartışmasız bir kanıtı olmuştur. Hiçbir inandırıcılığı ve samimiyeti olmayan bu gösteriler, çarlık özlemlerinin bir yansımasıdır, SSCB mirasının istismarıdır” denildi.

Açıklamada, “Bugüne gelinmesinde elbette ABD’nin gerileyen hegemonyasını yeniden var etmek, Batı ittifakını canlandırabilmek ve kendi çıkarlarını dayatabilmek adına yıllardır yaptığı kışkırtmaların rolü belirleyicidir. Yetmiş yılı aşkın süredir halk düşmanlığı yapan, ülkelerin parçalanmasında, tüm insanlığa ait varlıkların, kentlerin yerle bir edilmesinde baş aktör olanABD ve NATO’nun Rusya’yı kuşatacak şekilde genişleme arzuları bugünkü çatışmalara zemin hazırlamıştır” vurgusu yapıldı.

TKP açıklamasında “Buna durumdan vazife çıkarmaya çalışan, içeride milliyetçiliğiyükseltirken dışarıda kendine ekonomik ve siyasi olarak yeni bir çıkış arayan Erdoğan hükümetinin, NATO’dan demokrasi bekleyen ana muhalefetin pozisyonu da dahildir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Bölgedeki tüm halklar için son derece tehlikeli ve yıkıcı bir savaş ihtimali son derece yüksektir ve endişe vericidir. Bu ihtimalin gerçekleşmemesi için tüm komünistlere, barış yanlılarına son derece yakıcı bir görev düşmektedir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Farplas işçileri sordu, Çalışma Ekonomisi Doktoru Murat Özveri yanıtladı | Adaletin İş Yüzü

SONRAKİ HABER

16 yaşındaki Sıla'nın katiline "akıl sağlığı tam" raporu verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa