22 Şubat 2022 10:25

TTB eylem planını açıkladı: Taleplerimiz karşılanmazsa bütün sağlık kurumlarında G(ö)REV’de olacağız

14 Mart Tıp Bayramı'nı da kapsayacak eylem programını duyuran TTB, belirttikleri acil talepler için adım atılmazsa 14-15 Mart'ta bütün sağlık kurumlarında iş bırakacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TTB, 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kapsayacak eylem programını basın açıklamasıyla duyurdu. Hekimlerin yıllardır duymak istemeyen kulaklara dertlerini anlatmaya çalıştığını söyleyen TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Emeğimiz, haklarımız için sürekli dile getirdiğimiz acil taleplerimiz için adım atılmazsa 14-15 Mart Pazartesi ve Salı günleri uzmanı, asistanı, akademisyeni, pratisyeni, aile hekimi, tıp öğrencisi, stajyeri, intörnü, genci, yaşlısı, çalışanı, emeklisi; bütün hekimler bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında G(ö)REVde olacağız” dedi.

Yapılan açıklamada konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hekimlerin yıllardır duymak istemeyen kulaklara dertlerini anlatmaya çalıştığını söyledi. 11 Ekim’de başlatılan ve 8 Şubat’ta Beyaz G(ö)rev ile tamamlanan eylem programını hatırlatan Fincancı, “Kameraların önünde açıklayıp 1 Aralık’ta bütün partilerin oyuyla Meclis’ten geçirdikleri düzenleme bile hekimlerle dalga geçer gibi geri çekildi. “Ocak ayının ikinci haftasında tekrar getireceğiz” sözleri de tutulmadı. Zannetiler ki, susacağız, vaz geçeceğiz, peşini bırakacağız, geri çekileceğiz.Biz beyaz yürüyüşte tüm ülkeyi beyaza boyayanlar, 15 Aralık ve 8 Şubat’ta birinci basamaktan üçüncü basamağa tüm sağlık kurumlarında g(ö)revde olanlar, hakkımız olanı alana kadar asla susmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz, asla peşini bırakmayacağız, asla geri çekilmeyeceğiz” dedi.

13 MART’TA BEYZA YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

‘Emek Bizim Söz Bizim’  diyerek 11 Ekim 2021’de başlatılan, 14 Mart Tıp Bayramı Haftasında devam ettirecekleri eylem programını aktaran Fincancı şöyle konuştu,  “24 Şubat-20 Mart arasında TTB Merkez Konseyi İl Gezilerinde olacak 26 Şubat’ta TTB Genel Yönetim Kurulu toplanacak. 1 Mart’ta  “TTB ve tabip odaları hekimlerin taleplerini açıklıyor” basın toplantısı gerçekleştirilecek.11 Mart’ta Pandeminin ikinci yıldönümünde ölen yurttaşlarımızı, meslektaşlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. “Pandeminin Sorumluları” kitlesel basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Merkez Konseyi olarak Sağlık Bakanlığı önünde olacağız. Aynı gün akşam uluslararası katılımlı bir çevrimiçi toplantıda ‘Pandemide yaşananlar önlenebilirdi’ başlığıyla önlenemeyenleri ve önlenmesi için yapılması gerekenleri konuşacağız.13 Mart’ta İstanbul’da Beyaz Buluşma ve Yürüyüş gerçekleştireceğiz.14-15 Mart’ta Büyük G(ö)REV’deyiz. 15 Mart’ta siyasi parti gruplarını ziyaret edeceğiz.16 Mart’ta Dr. Nevzat Eren Ulusal Halk Sağlığı Sempozyumunda ‘Başka Bir Sağlık Sistemi: Neden, Nasıl?​’ birlikte tartışacağız.19-20 Mart’ta da illerde Büyük Beyaz Buluşmalar gerçekleştireceğiz.”

"EN BÜYÜK GREVİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

“Emeğimiz, haklarımız için sürekli dile getirdiğimiz acil taleplerimiz için adım atılmazsa 14-15 Mart Pazartesi ve Salı günleri uzmanı, asistanı, akademisyeni, pratisyeni, aile hekimi, tıp öğrencisi, stajyeri, intörnü, genci, yaşlısı, çalışanı, emeklisi; bütün hekimler bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında G(ö)REVde olacağız” diyen Fincancı, Sağlıkta şimdiye kadarki en büyük grevi gerçekleştireceklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

16 yaşındaki Sıla'nın katiline "akıl sağlığı tam" raporu verildi

SONRAKİ HABER

Sebahat Tuncel "Cumhurbaşkanına hakaret"ten yargılandığı davada beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa