23 Şubat 2022 13:02

Bakanlık, iktisatçılar Mustafa Sönmez ve Veysel Ulusoy hakkında "vergi denetimi" başlattı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iktidar politikalarına eleştirel yaklaşan İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez ve bağımsız enflasyon araştırması yapan Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında ‘vergi denetimi’ başlattı.

Veysel Ulusoy ve Mustafa Sönmez | Fotoğraf: MA

Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) şikayeti üzerine “Ekonomik istikrarı zayıflatmaya çalıştıkları” gerekçesiyle hakkında dava açılan İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez ve TÜİK’in hakkında suç duyurusunda bulunduğu Enflasyon Araştırma Grubu Yöneticisi Veysel Ulusoy hakkında şimdi de vergi incelemesi başlatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) şikayeti üzerine “Türkiye ekonomisinin istikrarını zayıflatmaya çalıştıkları” gerekçesiyle açılan davada yargılanan Mustafa Sönmez, hakkında başlatılan ‘vergi denetimi’ne ilişkin, “Nebati’nin bakanlığından (Hazine ve Maliye Bakanlığı) bir tebligat geldi. ‘Hesaplarınızda vergi incelemesi yapacağız’ diyor. Şaka gibi. Ne hesabı? Kırık dökük telif gelirinin nesini inceleyeceksin. Halka küfür eden Cengiz’i incele!  Başkalarına da gelmiş. Anlayan, yorumlayabilirse, gereksiz feryat figan olmasın” ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerinin iki katından yüksek enflasyon oranı açıklayan ve TÜİK tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Yöneticisi Veysel Ulusoy da vergi incelemesiyle karşı karşıya kaldı.

İktisat Profesörü Veysel Ulusoy, “ENAG’a yönelik saldırılar devam ediyor. ENAG’a saldırı yetmedi, şimdi de vergi incelemesi yoluyla geldiler. Vergi incelemesi Veysel Ulusoy adına gelmiştir. ENAG’dan bu yana bu ikincisi” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden hasta tutuklandı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa