24 Şubat 2022 09:40

Erdoğan: Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi destekliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi destekliyor" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, güvenlik zirvesinin ardından katıldığı etkinlikte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine dair açıklama yaptı.

Türkiye'nin askeri harekatı kabul edilemez bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir" dedi.

"Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini biraz önce konuştuğum Zelensky'ye de tekrar ifade ettim" diye Erdoğan, "Derin tarihi bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatleri çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümünün tamamı şöyle:

"Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirterek başlamak istiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir.

Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler içerisinde bulunduğumuz Rusya ve Ukrayna'nın bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz.

Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini biraz önce konuştuğum Zelensky'ye de tekrar ifade ettim.

Kendi vatandaşlarımız ile bölgedeki tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız.

Derin tarihi bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatleri çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz. Dün Sayın Putin'e de bunları ifade etmiştim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sahne işçi kadınların: Genel-İş üyesi işçi kadınların "Duvar" oyunu 9 Mart'ta sahnede

SONRAKİ HABER

Hukukçular Aysel Tuğluk için adliye önündeydi: Serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa