24 Şubat 2022 10:38

Tunç Soyer: Şiddetin karşısında, emekçilerin yanındayız

ESHOT’ta görevi başındayken saldırıya uğradığı belirtilen emekçiler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kınama açıklaması yaptı.

Tunç Soyer | Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

ESHOT Genel Müdürlüğü’nde görevli personeli taşıyan servis otobüsüne Karabağlar’a bağlı Yeşilyurt semtinde zorla binmeye çalışan 2 kişinin, 7 personeli ve 1 polis memurunu bıçakla yaralamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamayla olayı kınadığını söyledi.

ESHOT’ta çalışan şoförleri görev yerlerine taşıyan servis otobüsüne, sabah 05.00 sıralarında Yeşilyurt semtinde personelle birlikte binmeye çalışan iki kişi, otobüsten inmemek için direndiği ve çıkan tartışmada 7 şoför ve 1 polis memurunun, iki kişi tarafından bıçakla yaralandığı belirtildi. Yaralılardan ikisinin ameliyata alındığı, diğerlerinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de olayı kınadığını söyledi.

“HUKUKİ DESTEK KONUSUNDA GİRİŞİMLERİ BAŞLATTIK”

Saldırıya uğrayan emekçilerin yanında olacağını ve gereken desteği sağlayacaklarını belirten Soyer, “Henüz gün doğmadan görev yerlerine ulaşmak üzere yola çıkan personelimizi hedef alan saldırı nedeniyle büyük üzüntü duydum. 7 şoförümüze ve olaya müdahale etmeye çalışırken yaralanan polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Canları pahasına görev yapmak zorunda kalan tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız. Emniyet yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve hukuki destek konusunda girişimleri başlattık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam