24 Şubat 2022 15:01

Putin, Ukrayna'ya askeri müdahaleyi "Bu önlemleri almaya mecbur bırakıldık" diye savundu

Büyük şirketlerin ve işletmelerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bize bu şekilde hareket etmekten başka bir yol bırakmadılar" dedi.

Valdimir Putin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki büyük şirketlerin ve işletmelerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, "Şu anda yaşananlar zorunlu olarak alınması gereken önlemlerdi. Bize bu şekilde hareket etmekten başka bir yol bırakmadılar" dedi.

Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başka türlü davranmaktan başka şansımız yoktu. Durumu değiştirme amaçlı önceki girişimlerimizin tamamı sonuçsuz kaldı" 

"Bu önlemleri almaya mecbur bırakıldık. Rusya dünya ekonomisinin bir parçası olmaya devam ediyor ve bu sisteme zarar vermeyi planlamıyor"

“Güvenlik garantileri konusunda milimetre ilerleyemedik. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz ve yaptırımlara hazırlandık”

"Bir takım kısıtlamalar olacaktır, bizim de hükümet açısından bir kontrolümüz olması gerekiyor. Ancak bunu mesafe ile yapabileceğimizi düşünüyoruz. Buradaki jeopolitik riskleri ön görmemiz mümkün değil. Haklısınız, istikrar talep ediyorsunuz. İrtibat halinde kalmalıyız."

"Güvenlik alanında öyle riskler yarattılar ki, buna başka araçlarla karşılık vermemiz imkansızdı. Sizlerden yaşananlara anlayışla yaklaşmanızı ve üretimi, ekonomiyi, istihdamı destekleyecek araçların aranmasında hükümetle dayanışma içinde çalışmanızı isterim" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna Devlet Başkanı: SWIFT dahil Rusya’ya yönelik etkili adımlar atılmasını talep ediyoruz

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa