24 Şubat 2022 19:55

KESK: Savaş isteyen emperyalistlere karşı barış bloku kurulmalı

KESK'in, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ardından yaptığı açıklamada, "Emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloku oluşturulmalı" denildi.

Logo

Paylaş

KESK’in Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloku oluşturmalıdır. Konfederasyonumuz bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacaktır”  denildi.

Son yıllarda emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışının Ukrayna krizinde savaşa dönüştüğü belirtilen açıklamada, “Tüm gelişmeler çatışmaların kısa sürede sonlanmayacağını, emperyal güçlerin dünya sisteminde lehlerine sonuçlanacak değişiklikler için düğmeye bastığını göstermektedir. Çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan NATO, Rusya’ya karşı kuşatma, yayılma ve genişleme stratejisi uygularken Rusya eski gücüne kavuşmak için kendi içerisinde baskı politikalarını süreklileştirirken dışarıya yönelik hegemonik güç politikalarını hayata geçirmektedir. Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgilidir.  Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır” denildi.

Tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedelin ezilenlerin, emekçilerin ödediği belirtilen açıklamada, Ukrayna’da da şimdiden yerleşim yerlerinin bombalandığı ifade edildi. Oysa krizin tek masumunun bölgede yaşayan halklar ve emekçiler olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Savaşı durdurmak için geç değildir. Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir. Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir. Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır. Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir. Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloku oluşturmalıdır. Konfederasyonumuz bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacaktır. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs tedavisi gören Usta Oyuncu Ayten Erman hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li ve Ukrayna'lı mevkidaşlarıyla görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa