24 Şubat 2022 20:31

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li ve Ukrayna'lı mevkidaşlarıyla görüştü

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı" denildi. Açıklamanın devamında ise Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Bakan Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu, bu operasyonu kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna'nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizi vurguladı ve diplomasi ve itidal için çaba göstereceğimizi belirtti. Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla ayrıca, konuya ilişkin BM, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi'nde devam etmekte olan süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulundu" ifadeleri kaydedildi.

ÇAVUŞOĞLU: TAHLİYELER İÇİN HAZIRIZ AMA HAVA SAHASI KAPALI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliyesine ilişkin konuştu. Tahliye için hazırlıkların tamamlandığını ancak Ukrayna hava sahasının kapalı olduğunu belirten Çavuşoğlu, karadan tahliye seçeneğinin de masada olduğunu söyledi.

Ukrayna'daki vatandaşların durumunun yakından takip edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Biz vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmaları başından beri yaptık. Hazırız ama şu anda hava sahası kapalı. Biz şubatın başından itibaren bu hazırlıkları yapmaya başladık. Yine yanılmıyorsam 14 Şubat'tı, özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı tek tek arayarak bu bölgeyi terk etmelerinde istedik" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da tahliye operasyonu düzenlendiğinde iletişime geçebilmek için Türkiye vatandaşlarının; kendilerinin, beraberlerindeki birinci derece yakınlarının isim ve kimlik bilgilerini, bulundukları şehri ve irtibat numaralarını cagrimerkezi@mfa.gov.tr e-posta adresine ya da +90 538 095 88 31 cep numarasına whatsapp ya da sms mesajı olarak iletmelerini istedi.

TAHLİYE GERÇEKLEŞENE KADAR GÜVENLİ BİR YERDE KALMANIZI RİCA EDİYORUZ

Dışişleri Bakanlığından, Ukrayna’daki Türkiye vatandaşlarının tahliyelerine ilişkin yapılan son duyuruda tahliye işlemi gerçekleşene kadar güvenli bir yerde kalınması talep edildi.

Yapılan duyuru şöyle:

"Ukrayna’da yaşayan veya bulunan değerli vatandaşlarımız. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı ve tahliye operasyonu gerçekleştiğinde irtibata geçmek üzere, kendinizin ve beraberinizdeki birinci derece yakınlarınızın (eş, çocuk) isim ve kimlik bilgilerini, bulunduğunuz şehri ve size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını acilen aşağıdaki adrese e-posta ya da cep telefonuna whatsapp veya sms mesajı olarak iletmenizi rica ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

KESK: Savaş isteyen emperyalistlere karşı barış bloku kurulmalı

SONRAKİ HABER

Zelenskiy: Yalnız bırakıldık, batı sadece destek açıklaması yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa