01 Mart 2022 06:29

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri: Savaşa karşı barışı savunuyoruz

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etti, "Emperyalist saldırganlığa, NATO yayılmacılığına, Rusya’nın işgaline ve savaşa hayır" dedi.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

Paylaş

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, "Emperyalist saldırganlığa, NATO yayılmacılığına, Rusya’nın işgaline ve savaşa hayır" dedi. Gebze Kent Meydanı’nda yapılan açıklamada "Ne ABD ne Rusya kahrolsun emperyalizm" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı atıldı.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, "Emperyalist güçler arasındaki hegemonya ve paylaşım kavgası, yayılmacı politikalar bir coğrafyayı daha fiilen savaş alanına çevirdi. Ukrayna üzerinde giderek tırmandırılan kriz Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile savaşa dönüştü" dedi.

"Bu savaş sadece Ukrayna’yı değil, tüm dünya halklarını tehdit ediyor" diyen Bahadır, "Bu savaş halkların değil, emperyalist devletlerin, kapitalistlerin savaşı! Savaş halklar için ölüm, yıkım, acı, göz yaşı demektir. Savaş bütün yaşamını bir çantaya sığdırmaya çalışıp yurtsuzlaştırılmak demektir. Savaş işsizlik, yoksulluk, açlık demektir; sömürünün, baskının, şiddetin artmasıdır. İnsanın en temel hak ve özgürlüklerinin, hukukun, adaletin hiçe sayılmasıdır savaş. Ekolojik yıkımdır; doğanın, canlıların yok edilmesidir savaş. Savaş emeğin haklarının yok edilmesi, halkın ekmeği küçülürken silah tüccarlarının, zenginlerin daha da zenginleşmesi demektir. Savaşın kaybedeni, en büyük bedeli ödeyeni halklar iken bir avuç kapitalist karına kar katar savaşlar üzerinden" diye konuştu.

"SAVAŞA HAYIR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Emekten yana güçleri savaşa hayır demeye çağıran Bahadır, "Bir kez daha vurgulamak istiyoruz: ABD’nin emperyalist saldırganlığına, NATO üzerinden uyguladığı genişleme politikasına ve Rusya’nın yayılmacılığına aynı anda karşı çıkmak mümkündür. NATO yayılmacılığına da Rusya’nın işgaline de hayır! Bugün bu topraklarda tek adam rejimine, emek sömürüsüne, siyasal İslamcı faşizme karşı eşitlik, özgürlük için emek ve demokrasi mücadelesi verenler olarak emperyalizme, gericiliğe, savaşa karşı mücadeleyi birleştirmek ve büyütmek sorumluluğunu taşıyoruz. Emekten yana tüm güçleri savaş karşıtı bu tutumu büyütmeye, emperyalizme, savaşa hayır demeye çağırıyoruz" dedi. (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da halk ekmek 2 liradan satılacak

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da ulaşıma 1,25 TL zam yapıldı | "Kazandığımız yola gidiyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa