03 Mart 2022 06:20

Almanya'daki otomobil sektörüne savaş ayarı: Üretim durdurma ve zorunlu izinler başladı

Almanya'daki otomobil tekelleri üretimleri durdurarak, işçileri zorunlu izne çıkarmaya başladı.

Arşiv | Fotoğraf: Thomas Hawk/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Almanya'daki otomobil tekellerinde üretimler durdurularak, işçiler zorunlu izne çıkarılmaya başlandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrasında dün akşam Mercedes yönetimi yaklaşık üç yıl önce Rusya Devley Başkanı Putin'in katılımı ile açtığı üretim yerini şimdilik durdurduğunu açıkladı. Özellikle binek araçlar ve Vans türü minibüslerin üretiminin tamamlandığı bölüm bir dahaki açıklamaya kadar durdu. Mercedes geçtiğimiz yıl Rusya'ya 44 bin 900 araç satmıştı.

Ayrıca Sindelfingen'de bulunan kimi bölümlerde ise, üretim kimi vardiyalarda durdurularak burada çalışan işçiler zorunlu izne ayrıldılar. Özellikle bu bölümlere, Ukrayna'da bulunan bir firmadan gönderilmesi gereken elektrik kablolarının yeterince olmaması nedeniyle karar alındığı açıklaması yapıldı.

İŞÇİLER HAFTALIK İZNE ÇIKARILDI

Bu arada VW, BMW ve Porsche de kimi bölümlerini kapatarak buralarda çalışan işçilerini en az bir haftalık izne çıkarttılar. Ayrıca BMW Rusya'daki firmasını kapattı. VW Almanya'nın Sachsen eyaletindeki firması başta olmak üzere Wolfsburg ve Hannover'deki bölümlerini de yeterli malzeme olmaması gerekçesi ile üretimlerini durdurularak işçileri izne tabi tuttu. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Korkut: Zeytinlikleri maden şirketlerinin yağmasına açan yönetmeliği tanımıyoruz

SONRAKİ HABER

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: Geçinemiyoruz, 8 Mart’ta alanlardayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa