06 Ocak 2013 09:06

Kırılmaz cam

Eskişehir’e taşınmak istenen fabrikalarına kapanan şişecam işçileri, dün sabah polis tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Sabahın erken saatlerinde bine yakın polis fabrikayı kuşattı. TOMA araçlarıyla birlikte fabrikaya gelen polis, işçileri dışarı çıkarmak isteyince, işçiler kendilerini fabrikaya kilitledi. Bir&cced

Kırılmaz cam
Paylaş

 

AİLELERE BARİKAT

Polisin baskını üzerine fabrika önünde bir araya gelen ailelerin içeri girmesine girişe barikat kuran polis izin vermedi. Sloganlarla polisi protesto eden ve yakınlarına destek veren aileler, fabrika önünden bir an olsun ayrılmadı. Kristal-İş yöneticileri de fabrikaya gelerek işçileri yalnız bırakmadı. Polis baskınını haber alan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri, direnişte olan Hava-İş üyeleri, emekten yana siyasi partilerle demokratik kitle örgütleri de fabrikaya geldi. Gebze ve Bursa’dan yüzlerce cam işçisi de fabrikaya gelerek işçilere destek verdi. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de fabrikaya geldi.

İşçilere desteğin artması ve sendikacılarla vekillerin yaptıkları görüşmelerin ardından polis öğleden sonra fabrikadan ayrılmak zorunda kaldı. Polisin fabrikadan ayrılmasının ardından kapı önünde bekleyen yüzlerce kişi sloganlarla fabrika içine girdi.

VEKİLLERDEN TEPKİ

İşçilere destek veren milletvekilleri Levent Tüzel ile Süleyman Çelebi baskına tepki gösterdi. Kazanılmış haklarıyla birlikte başka fabrikalara gitmek isteyen işçilerin taleplerinin haklı

İşçilerin direnmekte kararlı olduğunu dile getiren Süleyman Çelebi ise, Şişecam işçilerinin hep beraber mücadele ederek kazanacağını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)


 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, önceki gün akşam saatlerinde Şişecam işçilerini ziyaret etti. Davutpaşa Metro durağından, Şişecam’a yürüyen EMEP üyeleri, “Şişe cam işçisi yalnız değildir”, ”İş, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla fabrikaya geldi. EMEP’lileri işçiler alkışlarla karşıladı. Ziyarette konuşma yapan işyeri temsilcisi İsmail Halim, “Direnişimiz sonuna kadar sürecek. Emek dostlarımızın ziyareti bizleri güç ve moral vermektedir” dedi.

“Şişe cam fabrikasının bu kadar büyümesinin tek bir nedeni vardır o da sizlersiniz” diyen Gerçek, örgütlü örgütsüz tüm işçileri Şişecam işçileriyle dayanışmaya, direnişe destek vermeye çağırdı. “Burada birlikte olabilirsek güçlüyüz, ailelerimizle yakınlarımızla hakkımızı savunmalıyız. Aynı zamanda çevremizdeki fabrikaları da unutmayalım bugün sizlerin başına gelen yarın onlarında başına gelecektir bunu mutlaka anlatmalıyız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçi düşmanlığında KOÇbaşı

SONRAKİ HABER

Maliki’ye muhaliflerden 8 maddelik talep

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa