07 Mart 2022 09:28

Kadın çalışanın başına silah dayayan banka müdürü hakkında 8 yıl 9 ay hapis istemi

Maraş'ta banka çalışanı Melis B.'nin başına silah dayayan Yapı Kredi Bankasının şube müdürü Turabi K.'nin yargılandığı davada savcı, 8 yıl 9 ay hapis istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş'ta banka çalışanı Melis B.'nin başına silah dayayan Yapı Kredi Bankasının şube müdürü Turabi K.'nin 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Turabi K.'nin, Melis B.'yi telefonla da tehdit ederek zincirleme suç işlediği için 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yapı Kredi Bankasının Maraş şubesinde çalışan Melis B., şubeye müdür olarak atanan Turabi K.’nin hakaretlerine ve şiddetine maruz kalmış, 22 Temmuz 2020'de Turabi K., güvenlik görevlisinden aldığı silahı Melis B.'nin başına dayayarak ölümle tehdit etmişti. Melis B.'nin, bankanın güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte şikayetçi olması üzerine Turabi K. hakkında "silahla tehdit suçundan" 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Maraş 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

DHA'da yer alan habere göre davanın bugün görülen 4'üncü duruşmasına Turabi K. ile Melis B. katılmazken, tarafların avukatları katıldı. Duruşmada mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı; Turabi K.'nin, Melis B.'nin başına silah dayayarak "Vurayım mı seni vurayım mı?" dediğini, olaydan sonra 6 Kasım 2021'de Melis B.'yi arayarak "Seni bulacağım, hangi şube işe başlarsan başla seni bulurum. Adana'ya da geleceğim, nerede olursan ol seni bulacağım. Hepinizden hesap soracağım, ölmeye öldürmeye geliyorum" diyerek silahla tehdit suçunu işlediği, aynı eylemi farklı zamanlarda gerçekleştirmek suretiyle zincirleme suç hükümlerinin uygulanarak 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ADLİ KONTROL KARARI KALDIRILDI

Melis B.'nin avukatı, mütalaa kapsamında sanığın cezalandırılmasını talep ederken, Turabi K.'nin avukatı da adli kontrol kararının kaldırılmasını ve mütalaaya karşı savunma yapmak için süre verilmesini istedi.

Hakim, Turabi K.'nin savunmasının alınması gerekçesiyle adli kontrol kararını kaldırırken, duruşmayı da erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Roboski anmasına beraat

SONRAKİ HABER

TTB: Savaşa da nükleer santrallere de hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa