07 Mart 2022 10:02

Gemlik’te kadınlar 8 Mart için bir araya geldi: Krizin yükünü ödememek için mücadelemizi büyütüyoruz

Bursa Gemlik'te, Gemlik Kadın Platformunun çağrısıyla yüzlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldi, "Krizin yükünü ödememek için mücadelemizi büyütüyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Gemlik Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kadın, Taş Köprü'den İskele Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu Acer elektrikte çalışan kadın işçilerde katıldı.

Gemlik Kadın Platformu adına açıklamayı Sibel Irmak okudu, yüzyıllardır süren kadın mücadelesinin bugün daha güçlü bir şekilde devam ettiğini söyleyen Irmak, “İçinde bulunduğumuz sürece baktığımızda iktidar kendine muhalif olan tüm kesimlere, özellikle kadınlara, LGBTİ+ bireylere yönelik ciddi bir baskı politikası uygulamaktadır. Kadın kazanımlarını ortadan kaldıran, kadınları ev içine hapseden, kadın katliamlarının önünü açacak söylemlerde bulunan ve yasalar çıkaran iktidar, kadınlara ve kadınların tüm kazanımlara düşmanca saldırmaya devam ediyor” dedi.

“EMEĞİ YOK SAYILAN KADINLAR, EN ÇOK ÖTEKİLEŞTİRİLEN KESİM”

İktidarın cinsiyetçi politikalarından beslenen erkekler tarafından, yüzlerce kadın katledilirken yüzlerce kadının ise muhalif olduğu için hapis cezası ile mücadeleden uzaklaştırılmak istendiğini ifade eden Irmak, “Aynı zihniyet kadınları kamusal alanda görmek istemediği gibi işsizliğin artmasını kadınların iş yaşamına katılmasına bağlıyor. İş yerinde ve yaşamın birçok alanında emeği yok sayılan kadınlar, en çok ötekileştirilen kesim oluyor” diye konuştu.

Irmak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler her gün daha da derinleşen ekonomik kriz koşulları altında hayatta kalmaya çalışan kadınlarız. Krizin, yoksulluğun, işsizliğin, güvencesizliğin yükünü bizim sırtımıza yıkan patriyarkal kapitalizme karşı mücadelemizi örgütlüyor, dayanışmayı büyütüyoruz. Toprağı, dili, emeği, hakları için sokaklarda ve alanlarda direnen, grevler örgütleyip ön saflarda yer alan tüm kadınlara selam olsun.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tanrıkulu'ndan rapor: AKP'li yıllarda 7 bin 71 kadın katledildi

SONRAKİ HABER

Yeni e, İran sanatı ve edebiyatını merceğe alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa