07 Mart 2022 23:04

Fırat Plastik işçisi yazdı: Savaşlar bizim hayatımızı zora sokuyor

"İşçiler savaşın iç siyasetteki yansımasını farklı değerlendirseler de konuştuğum bütün arkadaşlarım savaşın iyi olmadığını, gelişmelerden endişe ettiklerini söylüyorlar."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fırat Plastik işçisi
İstanbul

Fabrikamızda ülke gündemini olduğu gibi dünyadaki gelişmeleri de takip ediyoruz, gerek ulusal medya gerek sosyal medya üzerinden izliyoruz.

Arkadaşlarımın yaptığı değerlendirmeler, genellikle bilgi aldıkları haber kaynaklarının değerlendirmeleriyle aynı oluyor. Örneğin muhalif medyayı takip eden bir işçi savaş patlak verdiğinde hükümetin Ukrayna’daki yurttaşları tahliye edemediğini iddia ettiğinde iktidar yanlısı medyayı takip eden başka bir işçi bunun yalan olduğunu, hükümetin yarım saat içinde bunun asılsız bir iddia olduğunu ispatladığını söylüyor.

İşçiler savaşın iç siyasetteki yansımasını farklı değerlendirseler de konuştuğum bütün arkadaşlarım savaşın iyi olmadığını, gelişmelerden endişe ettiklerini söylüyorlar. Bazı işçiler kim haklı kim haksız noktasından bakıyor savaşa. Bu noktada Rusya’yı haklı bulanlar var. Bu işçilerin tamamı ise Amerikan karşıtı olduklarını söylüyor. “Biz de devletimizin güvenliği için Suriye’de askeri operasyonlar yaptık” diyorlar. Savaşın acı ve ölüm getirdiğinin bilincinde olan işçiler Türkiye’nin bu savaşta tarafsız kalması gerektiğinin altını çiziyor. Genç bir işçinin yaptığı değerlendirme işçilerin düşüncesini özetliyordu: Rusya Ukrayna savaşı dünya ticaretini çok olumsuz etkileyecek gibi. Petrol ve ham madde fiyatlarında yükselişe neden olacak. Zaten dışa bağımlıyız, bundan çok olumsuz etkileneceğiz. Zaten ekonomi kriz içinde, enflasyon iyice kontrol edilemez hale gelebilir. Bu durum bizim hayatımızı zora sokacak.

ÖNCEKİ HABER

Kocaelili işçiler: Birileri zengin olacak diye insanlar ölüyor

SONRAKİ HABER

CHP'li Çakırözer: Önlem alınmazsa şeker kuyruklarına da şahit olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa