08 Mart 2022 10:41

Erdoğan'dan, ayçiçek yağı açıklaması: Bizim böyle bir sorunumuz yok

Kadın Muhtarlarla Buluşma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayçiçek yağı konusuna değindi "Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim böyle bir sorunumuz yok" diye konuştu.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanılığı'nın canlı yayınından alınmıştır.

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde gerçekleştirilen Kadın Muhtarlarla Buluşma etkinliğinde konuştu. Kadın haklarının kendi iktidarları döneminde iyileştirildiğini öne süren Erdoğan, "Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline biz getirdik. Kadınlar ile erkekler arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete görev olarak biz verdik. Kadın hakları konusunda kadınlardan yana biz tarafız taraf" diye konuştu.

Siyaset hayatlarındaki en önemli mücadele alanlarından birinin kadın hakları olduğunu savunan Erdoğan, "Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz demesine rağmen yıllarca eğitim hakkını kullanmaktan yoksun bırakılan kadınlarımıza eğitim hakkını biz verdik. Kadınlarımız arasında başörtülü ve başı açık ayrımını biz sona erdirdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi, eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Tabi ne yaptılar ne ettiler diye Adalet Bakanlığı'na sorduk. Meğerse üç aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık araştırdık hamdolsun tekrar bu adi herifi içeriye almışlar

"AYÇİÇEK YAĞI SORUNUMUZ YOK"

 "Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, böyle bir sorunumuz yok. Muhalefet, ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor."

"Bunlar stokçu, ayçiçeği yağını, zeytinyağını depoluyor ve utanmadan, sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar, 'ayçiçeği yağı yok' diyerek kampanya yürütüyorlar"

"(Muhtarlara) Gerekirse İçişleri Bakanlığı adına marketlerin, bakkalların depolarını bile takip edip ihbar edeceksiniz, bu stokçulara biz gereğini yapacağız"

"GİDİYORLARSA GİTSİNLER"

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı hastanelerde şöyle böyle oluyor diye. Bakın hatalarımız olabilir. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da kadınlar 8 Mart'ta eşit hak talebiyle sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

Ukrayna'dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısı 2 milyona ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa